15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Σενάριο-έκπληξη με τη Χανιώτισσα συγγραφέα Ιωάννα Καρυστιάνη ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ημερομηνία:

Στη Βουλή άρχισε να συζητείται από χθες το ενδεχόμενο να είναι γυναίκα η διάδοχος του Κάρολου Παπούλια. Συνομιλητής του Αλέξη Τσίπρα, έλεγε προς το iefimerida.gr ότι η περίπτωση Αβραμόπουλου έχει «παγώσει» λόγω των αντιδράσεων της Κομισιόν και πως θα στοιχημάτιζε 80%-20% ότι δεν θα είναι τελικά η επιλογή του Πρωθυπουργού. Αλλη κομματική πηγή ανέφερε πως το πρόσωπο θα προέρχεται από τον χώρο της ευρύτερης κεντροαριστεράς και θα είναι εκπρόσωπος των γραμμάτων και των Τεχνών.

«Κρατήστε ένα όνομα: Ιωάννα Καρυστιάνη...» έλεγε με νόημα. Χωρίς κανείς να μπορεί να πει με σιγουριά τι μπορεί να γίνει με τις καραμπόλες της τελευταίας στιγμής, η Ιωάννα Καρυστιάνη είναι μια επιλογή που ταιριάζει στο προφίλ του προέδρου της Δημοκρατίας που θα ήθελε να σηματοδοτήσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Εντονη αντιδικτατορική δράση

karistiani1

Η πασίγνωστη, πολυδιαβασμένη και πολυβραβευμένη Ελληνίδα συγγραφέας που έχει γράψει το σενάριο από τις «Νύφες» και την «Μικρά Αγγλία» έχει στο ενεργητικό της έντονη αντιδικτατορική δράση: Ενεργό μέλος της αντι-ΕΦΕΕ, πρωτοστάτησε στην κατάληψη της Νομικής και βασανίστηκε από την Χούντα. Πέρασε από ΚΝΕ-ΚΚΕ αλλά το 2004 εκδήλωσε την υποστήριξή της στον Συνασπισμό.

oaiwbtqhdf54d1e7b0cf8ea

Έχει δηλώσει πως κατά καιρούς της έχουν γίνει προτάσεις για να πολιτευθεί αλλά δεν ενδιαφέρεται να γίνει πολιτικός. Παίρνει όμως συχνά πολιτικές θέσεις μέσα από συνεντεύξεις της και ανοιχτές επιστολές.

Είναι παντρεμένη με τον σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη.

karistiani7

Η Ιωάννα Καρυστιάνη γεννήθηκε στα Χανιά, στις 8 Σεπτεμβρίου 1952. Είναι Ελληνίδα συγγραφέας και σεναριογράφος. Έχει βραβευθεί με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος δύο φορές, το 1998 και το 2007, και με το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών το 2000.

Παράλληλα με την λογοτεχνική της δραστηριότητα έχει γράψει το σενάριο της ταινίας «Νύφες» και τη σεναριακή προσαρμογή του μυθιστορήματος της «Μικρά Αγγλία», τα οποία έχουν γυριστεί για τον κινηματογράφο από τον σύζυγο της Παντελή Βούλγαρη. Είναι μητέρα δύο παιδιών.

karistiani1_0

iefimerida.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...