16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Σερίφηδες της αστυνομίας επιτέθηκαν σε ζευγάρι νέων που καθόταν σε πλατεία της Καρδίτσας | Βίντεο

Ημερομηνία:

Σάλος έχει προκληθεί στην τοπική κοινωνία της θεσσαλικής πόλης μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο που καταγράφει ακόμη ένα περιστατικό καταστολής κατά νεαρών, αυτή τη φορά με πρόσχημα τα μέτρα κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, όλα συνέβησαν χθες το βράδυ, όταν αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε δύο νεαρά άτομα σε κεντρική πλατεία της Καρδίτσας.

Αστυνομικός εμφανίζεται σε βίντεο που προκαλεί οργή να έχει βάλει κάτω 15χρονη μαθήτρια -σύμφωνα με το 902.gr- η οποία φωνάζει «άσε με», και να της περνάει χειροπέδες επειδή καθόταν στην πλατεία, την ίδια στιγμή, δε, που έξαλλοι περαστικοί πλησιάζουν και αρχίζουν να φωνάζουν «ντροπή» και «αίσχος»!

Εκεί βρίσκεται ακόμη ένας αστυνομικός, ενώ, σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, στο σημείο υπάρχει και μια δεύτερη 15χρονη μαθήτρια. Το περιστατικό φαίνεται πως έλαβε χώρα πριν τις 21:00. Πριν, δηλαδή, τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας.

Οι περαστικοί, βλέποντας το γεγονός, τρέχουν στο σημείο και προσπαθούν να εμποδίσουν την προσαγωγή της μιας μαθήτριας, ενώ άλλοι βγαίνουν στα μπαλκόνια των γύρω πολυκατοικιών, φωνάζοντας στους αστυνομικούς.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί στις φωνές των περίοικων που τους καλούσαν να αφήσουν τα νεαρά παιδιά αντέδρασαν με τον ένα να φωνάζει… ενισχύσεις. Αυτόπτες μάρτυρες φώναζαν από τα μπαλκόνια, ενώ άλλοι έσπευσαν στο σημείο για να πείσουν τους αστυνομικούς.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για δύο κορίτσια μικρής ηλικίας που φορούσαν μάσκες και τηρούσαν τα μέτρα προστασίας, ενώ το περιστατικό φέρεται να έχει συμβεί πριν τις 9 το βράδυ όπου ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας. Άλλες πληροφορίες από τοπικά μέσα κάνουν λόγο για ζευγάρι, ενώ και τα δύο άτομα οδηγήθηκαν στο τμήμα.

Η αστυνομία δεν έχει πάρει μέχρι στιγμής θέση για το νέο ακραίο περιστατικό.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ