13.8 C
Chania
Monday, December 8, 2025

Σε ένα άρθρο θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή όλο το πακέτο των μέτρων

Ημερομηνία:

Υπό τη μορφή ενός και μόνο άρθρου θα εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή το πακέτο των νέων μέτρων ύψους 11,9 δισ. ευρώ, προκειμένου να μην δοθεί στους κυβερνητικούς βουλευτές η δυνατότητα να επιλέξουν ποια μέτρα θα στηρίξουν και ποια όχι.
Όπως αναφέρει το Έθνος, το Σάββατο, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης συμφώνησαν σε αυτή τη μορφή, για να διασφαλισθεί ότι το πακέτο θα περάσει ως έχει, προκειμένου να δοθεί στη χώρα η δόση των 31,5 δισ. ευρώ, αλλά και υπάρχει το κατάλληλο έδαφος για τη διεκδίκηση της επιμήκυνσης.

Ο κ. Σαμαράς έχει τονίσει στους κυβερνητικούς εταίρους ότι πρέπει να εμφανιστεί στη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου έχοντας ωηφισμένα τα μέτρα, οπότε η λίστα των μέτρων πρέπει να έχεικλείσει οριστικά μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα, η επόμενη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών θα πρέπει να τοποθετείται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας -Δευτέρα ή το αργότερο Τρίτη- και στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει το περίγραμμα των μέτρων με μήνυμά του στον ελληνικό λαό.

Στόχος της κυβέρνησης είναι τα μέτρα να έχουν ψηφιστεί έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, ώστε η έκθεση της τρόικας να είναι έτοιμη μέσα στον πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Οι τίμιοι αγρότες θα πληρωθούν»!!!

Της Γεωργίας Θάνου * Δεν υπάρχει δήλωση του πρωθυπουργού και...