28.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Σε αναζήτηση τέταρτου υποψηφίου στο ΚΙΝΑΛ;

Ημερομηνία:

Από ότι φαίνεται δεν αλλάζουν οι διαδικασίες για την εκλογή νέου αρχηγού στο Κίνημα Αλλαγής, μετά την απόσυρση της προέδρου του κόμματος, Φώφης Γεννηματά εξ αιτίας της ραγδαίας επιδείνωσης της υγείας της και την είσοδό της στο νοσοκομείο όπου συνεχίζει να νοσηλεύεται.

Οι εσωκομματικές κάλπες θα στηθούν κανονικά στις 5 Δεκεμβρίου και, εφόσον χρειαστεί δεύτερος γύρος, στις 12 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, στελέχη που πρόσκεινται στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, διερευνούν το ενδεχόμενο να «εκπροσωπηθούν» με έναν υποψήφιο στην εκλογή ηγεσίας.

Οι διαβουλεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη ανάμεσα σε όλες τις πλευρές και τους συνεργάτες της κ. Γεννηματά, φαίνεται να διαμορφώνουν ως κοινό τόπο τη συνέχιση της διαδικασίας, όπως άλλωστε ζήτησε η Φώφη Γεννηματά με τη χθεσινή της δήλωση.

Επίσης τίποτα δεν αλλάζει και για την προθεσμία που έθεσε η αρμόδια Επιτροπή (ΕΔΕΚΑΠ) για να κατατεθούν οι 5.000 υπογραφές που απαιτούνται για να ανακηρυχθούν οι τρεις εναπομείναντες υποψήφιοι (Ν. Ανδρουλάκης, Α. Λοβέρδος, Χ. Καστανίδης). Τη προσεχή Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου, το απόγευμα η Επιτροπή αναμένεται να συνέλθει για να ελέγξει δειγματοληπτικά αν πληρούνται οι προϋποθέσεις που ορίζει το καταστατικό του ΚΙΝΑΛ.

Παρά τα όσα λέγονται κι ακούγονται, δεν φαίνεται να προκύπτει προς το παρόν, νέα υποψηφιότητα μετά την απόσυρση της κ. Γεννηματά, από τα στελέχη που την υποστήριξαν, μολονότι εκφράστηκαν σκέψεις για υποψηφιότητα του γραμματέα του ΚΙΝΑΛ, Μανώλη Χριστοδουλάκη. Επίσης, έχουν πέσει στο τραπέζι ονόματα, όπως ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο Παύλος Γερουλάνος και ο Παύλος Χρηστίδης, ενώ υπήρξαν αναφορές και στον Γιώργο Παπανδρέου αλλά και σε ένα σημαντικό στέλεχος, πρώην υπουργό , ο οποίος ωστόσο είναι εκτός Βουλής. Πάντως, από το ύφος της ανακοίνωσης της Φώφης Γεννηματά, προκύπτει ότι αντιλαμβάνεται τον ρόλο της ως εγγυήτριας της ενότητας του κόμματος.

Αν παρ’ όλα αυτά την τελευταία στιγμή κατατεθεί κάποια αξιόπιστη υποψηφιότητα, η Επιτροπή πρόκειται να δώσει λίγες μέρες περιθώριο για να κατατεθούν οι απαραίτητες υπογραφές.

Η χθεσινή αιφνιδιαστική εξέλιξη έχει οδηγήσει τους υποψηφίους σε προσωρινή ολογοήμερη αναβολή των προεκλογικών τους δραστηριοτήτων και από τις αρχες της επόμενης εβδομαδας αναμένται να ξεκινήσουν ξανά.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ