ΤΟΠΙΚΑ

Σε ΑΝΕΚ, ΜΑΙΧ και Δήμο Πλατανιά ο Ιωάννης Κασσελάκης

Με δελτίο τύπου του ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννης Κασσελάκης μας ενημέρωσε για τις επισκέψεις του:

Την Παρασκευή,28/6/2019, το πρωί ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Χανίων κ.Κασσελάκης Ιωάννης πραγματοποίησε επίσκεψη στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων όπου ενημερώθηκε από τον διευθυντή και τους προϊσταμένους των τμημάτων για τις δραστηριότητες και το παραγόμενο επιστημονικό έργο του Ινστιτούτου που αποτελεί κόσμημα της Μεσογείου και καύχημα των Χανιωτών

Ξεναγήθηκε στη μονάδα διατήρησης μεσογειακών φυτών , η οποία από το 1992 που λειτουργεί διασώζει και αναπαράγει 12000 περίπου είδη, και στα εργαστήρια.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης δόθηκε έμφαση στη μη τήρηση του πρωτοκόλλου της Ναγκόγια( 2014) που συμπληρώνει την από το 1992 Σύμβαση για τη Βιοποικιλότητα αναφορικά με τη διατήρησή της, την αειφόρο χρήση των συνιστωσών της και το δίκαιο και ισότιμο διαμοιρασμό των ωφελειών από τη χρησιμοποίηση των γενετικών πόρων.

Το ΜΑΙΧ εκτός των άλλων ως μέλος του διεθνούς οργανισμού Διεθνές Κέντρο Ανώτατων Μεσογειακών Γεωπονικών Σπουδών χορηγεί μεταπτυχιακά διπλώματα ισότιμα με εκείνα των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και συνεχώς εκπονεί μελέτες και ερευνητικές εργασίες.Συνεπώς θα πρέπει να στηριχτεί από την πολιτεία ώστε να έχει οικονομική ευχέρεια αλλά και παραχώρηση χώρων αναγκαίων για την επέκταση των δραστηριοτήτων του.

Ακολούθως ο κ.Κασσελάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο,αντιπρόεδρο και μέλη του συμβουλίου της ΑΝΕΚ στα γραφεία της στη λεωφόρο Σούδας.Τονίστηκε η συμβολή της εταιρείας στην χανιώτικη και πανελλήνια οικονομία αλλά και η κοινωνική της προσφορά.

Αναφέρθηκε πως η πολιτεία θα πρέπει να μεταχειρίζεται ισότιμα τον ανταγωνισμό ώστε να μπορέσουν να αποδώσουν καρπούς τα σύγχρονα σχέδια της ΑΝΕΚ.

Σίγουρα θα είναι προς όφελος της κοινωνίας μας να δημιουργηθεί μία διαφορετική αντίληψη για τη ναυτιλία μας.

Επίσης ο κ.Κασσελάκης επισκέφτηκε την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πλατανιά όπου συνομίλησε με τους αρμόδιους για τα εργασιακά τους θέματα αλλά κυρίως για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η υπηρεσία εξαιτίας των καταστροφικών πλημμυρών που έπληξαν την περιοχή το χειμώνα του 2019.

Το πρωί του Σαββάτου ο κ.Κασσελάκης θα πραγματοποιήσει επισκέψεις σε καταστήματα της πόλης των Χανίων.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Εξιχνιάστηκαν 4 υποθέσεις κλοπών σε Χανιά και Ρέθυμνο – Συνελήφθησαν 5 άτομα

Πέντε άτομα, τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα, συνελήφθησαν κατά την επιστροφή τους στο λιμάνι του…

7 hours ago

SOS εκπέμπουν οι λιμενικοί της δυτικής Κρήτης για το μεταναστευτικό

“Δοκιμάζονται οι αντοχές μας” αναφέρουν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή τους τα μέλη της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού…

7 hours ago

Τέμπη: Οι 15 τόνοι ξυλόλιο «καίνε» την κυβέρνηση – Σάλος με τα στοιχεία – σοκ που ανέδειξαν οι πραγματογνώμονες

Σάλος έχει προκληθεί από την αποκάλυψη για τη μπάλα φωτιάς που ακολούθησε της σύγκρουσης τρένων στα Τέμπη.…

8 hours ago

Άρθρο Β. Κοντεζάκη: Σκέψεις με αφορμή τις εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

Το όραμα καταρχήν είναι για ένα ανεξάρτητο, μαχητικό, παραγωγικό και ανοικτό στα μέλη του και…

8 hours ago

This website uses cookies.