13.8 C
Chania
Saturday, December 20, 2025

Σε αποχή από τη τηλεκπαίδευση καλεί το 15μελες του 2ου ΓΕΛ Χανίων

Ημερομηνία:

Σε αποχή από τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευση καλεί το 15μελές του 2ου Γενικού Λύκειου Χανίων σημειώνοντας ότι “είναι ο μόνος τρόπος να δηλώσουμε την αντίθεση μας στην υποβάθμιση του μέλλοντος μας”

Στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

«Σε περίοδο πανδημίας, εγκλεισμού, δυστοπίας με ελάχιστα τεχνολογικά μέσα η κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο τίθεται απέναντι στους μαθητές. Τρέχει να αξιολογήσει τους μαθητές για το α’ τετράμηνο αντί να ενδιαφερθεί για την ποιότητα του μαθήματος που προσφέρει.

Θέτει ζήτημα αξιοκρατίας στις Πανελλαδικές εξετάσεις με την καθυστέρηση της αναγκαίας αναδιαμόρφωσης της ύλης: Πρόκειται για ίση μεταχείριση των μαθητών όταν άλλοι έχουν διδαχθεί ασκόπως επί μήνες κομμάτια ύλης που θα αφαιρεθούν κι άλλοι όχι; Και τελευταίο και καλύτερο: Εξισώνει τα πτυχία των Ελληνικών Πανεπιστημίων με αυτά τα αμφίβολης αξιοπιστίας που παραδίδουν τα κολέγια.

Άραγε πόσο ακόμα θα υποβαθμιστεί η προσπάθεια τόσων παιδιών που κάτω από αντίξοες συνθήκες δίνουν τον αγώνα τους για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση; Σ’αυτο το πλαίσιο σε συνδυασμό με την επικείμενη απεργία των καθηγητών, αύριο το 15μελες μαθητικό συμβούλιο του 2ου ΓΕΛ καλεί τους μαθητές του σχολείου και των υπολοίπων σε αποχή από την τηλεκπαιδευση. Δυστυχώς, πια είναι ο μόνος τρόπος να δηλώσουμε την αντίθεση μας στην υποβάθμιση του μέλλοντος μας.»

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Ντόμινο εξελίξεων – Στο στόχαστρο των Αρχών εκατοντάδες άτομα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες Αρχών σε διάφορες περιοχές...

ΟΗΕ: “Η Γάζα δεν βρίσκεται πλέον σε κατάσταση λιμού”

Η Γάζα δεν βρίσκεται πλέον σε κατάσταση λιμού, όπως...

Στη δημοσιότητα βγαίνουν τα αρχεία Έπσταϊν μετά από πολύμηνη καθυστέρηση της κυβέρνησης Τραμπ

Σήμερα, Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, αναμένεται η δημοσίευση των πολυαναμενόμενων αρχείων...