15.8 C
Chania
Monday, May 6, 2024

Σε αποχή από τις Θείες Λειτουργίες και τον εκκλησιασμό για τις επόμενες τρεις εβδομάδες καλεί τους πιστούς η Εκκλησία της Κύπρου

Ημερομηνία:

Η Εκκλησία της Κύπρου καλεί τους πιστούς να απέχουν από τις Θείες Λειτουργίες και τους Χαιρετισμούς έως τις 10 Απριλίου, εν μέσω των έκτακτων μέτρων για τον κορονοϊό.

Σε αποχή από τις Θείες Λειτουργίες και τον εκκλησιασμό για τις επόμενες τρεις εβδομάδες καλεί τους πιστούς η Εκκλησία της Κύπρου.

Η σύσταση αυτή, έρχεται λίγες ώρες, μετά την κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και τη λήψη αυστηρών μέτρων πρόληψης έναντι του κορονοϊού.

«Καλούμε όλο το χριστεπώνυμο πλήρωμα να απέχει για διάστημα τριών εβδομάδων (μέχρι τις 10 Απριλίου) από τις ακολουθίες, με σκοπό να βοηθήσουμε στην ανακοπή περαιτέρω εξάπλωσης της ασθένειας» αναφέρεται στη σχετική απόφαση.

Και προστίθεται: «Η αποχή για διάστημα τριών εβδομάδων από τις ιερές Ακολουθίες και το Μυστήριο της Θείας Μεταλήψεων να μην προκαλεί βάρος στη συνείδηση του ευσεβούς ποιμνίου μας, διότι η ωφέλεια που θα προκύψει με την παρέλευση αυτής δοκιμασίας, θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερη».

Στο πλαίσιο αυτό, η Εκκλησία της Κύπρου γνωστοποίησε ότι οι Ιερές Ακολουθίες των Χαιρετισμών, όπως και η Θείες Λειτουργίες θα έχουν απευθείας τηλεοπτική και ραδιοφωνική κάλυψη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Κύπρο ανέρχεται σε 26. Τα πρώτα κρούσματα καταγράφηκαν στις 9 Μαρτίου και αφορούσαν δύο άνδρες, οι οποίοι είχαν ταξιδέψει στο Μιλάνο και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στο μεταξύ, αύριο, Δευτέρα, αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως και η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αρχιεπίσκοπου Αθηνών, Ιερώνυμου.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των...

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...