27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Σε «ασφυξία» οι δανειολήπτες στεγαστικών: Στα ύψη οι δόσεις από τη νέα αύξηση επιτοκίων

Ημερομηνία:

Πονοκέφαλο σε χιλιάδες νοικοκυριά, που ήδη παλεύουν με τις αυξημένες δόσεις των δανείων τους, προκαλεί η νέα αύξηση επιτοκίων.

Αυξηση η οποία έρχεται σε μία περίοδο έντονης ακρίβειας σε όλα τα προϊόντα, ακόμα και αυτά που είναι βασικής ανάγκης, και ενώ οι μισθοί για χρόνια παραμένουν καθηλωμένοι.

Η αύξηση των επιτοκίων είναι η 5η στη σειρά, στην οποία προχώρησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Μάλιστα έπεται συνέχεια, καθώς περιμένουμε να προστεθεί τουλάχιστον 1 μονάδα ακόμα στα επιτόκια έως το καλοκαίρι, με την επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ να προαναγγέλει ήδη αύξηση κατά 0,5% τον Μάρτιο.

Εκτινάσσεται η δόση

Παράδειγμα έδωσε σε ρεπορτάζ της η τηλεόραση της ΕΡΤ. Ετσι σε ένα στεγαστικό δάνειο 150.000 ευρώ, 25ετούς διάρκειας αποπληρωμής ενώ η δόση τον Ιούνιο ήταν 711 ευρώ τώρα έχει φτάσει στα 850 ευρώ, δηλαδή σχεδόν 140 ευρώ παραπάνω!

Αν ο εν λόγω δανειολήπτης πληροί τα κριτήρια της επιδότησης από τις τράπεζες που ξεκινά τον Απρίλιο, η δόση θα πέσει γύρω στα 780 ευρώ. Για τους υπόλοιπους τα πράγματα ζορίζουν ενώ για τις τράπεζες δημιουργείται πλέον ο κίνδυνος για νέο κύμα κόκκινων δανείων.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ