21.8 C
Chania
Thursday, September 19, 2024

Σε αυτή την τραγική πόλη και οι σκιές των δέντρων υπάρχουν για να παρκάρουν μηχανάκια και αυτοκίνητα

Ημερομηνία:

Τα Χανιά όσο περνάν τα χρόνια γίνεται μία πόλη όλο και πιο εχθρική προς τους μόνιμους κατοίκους της.

Ειδικά το καλοκαίρι η κατάσταση γίνεται αποπνικτική.

Η απουσία υποδομών δυσχεραίνει την καθημερινότητα των πολιτών που ζούνε, πληρώνουν φόρους και δεν βρίσκονται στα Χανιά για διακοπές.

Όμως τα δικαιώματά τους διαρκώς δε γίνονται σεβαστά. Κάθε χώρος μετατρέπεται σε χώρο πάρκινγκ, με τις λίγες σκιές από τα δέντρα να χρησιμεύουν ως χώροι πάρκινγκ για κάθε λογής αυτοκίνητα και μηχανάκια.

Τα πεζοδρόμια και αυτά βρίσκονται υπό κατάληψη από οχήματα αλλά και από τραπεζοκαθίσματα και από πραμάτειες καταστημάτων που κακώς θεωρούν ότι απλώνοντας όσο περισσότερα από τα προϊόντα τους στους κοινόχρηστους χώρους, τόσους περισσότερους πελάτες θα έχουν.

Εις βάρος των μόνιμων κατοίκων των Χανίων που βλέπουν διαρκώς ο χώρος που μένει για αυτούς να περιορίζεται…

Την ίδια στιγμή, τα έργα συνεχίζονται, και με την κάθοδο εκατοντάδων χιλιάδων τουριστών, η κυκλοφορία στους δρόμους των Χανίων γίνεται ανυπόφορη.

Τα νοσοκομεία δε μπορούν να ανταπεξέλθουν στον αυξημένο φόρτο εργασίας λόγω της υποστελέχωσης και της έκρηξης αναγκών για περίθαλψη που σημαίνει η τεράστια αύξηση του πληθυσμού των Χανίων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ενώ και οι τιμές προϊόντων και υπηρεσιών, σε τόπους όπως τα Χανιά, προσαρμόζονται στα πορτοφόλια των τουριστών, όχι των φτωχών μόνιμων κατοίκων των 700 και των 800 ευρώ.

Τα Χανιά, παρά τις διαφημιστικές μπροσούρες που καλούν όλο και παραπάνω ανθρώπους να την επισκεφθούν, μετατρέπεται σε μία πόλη αβίωτη που λίγοι χαίρονται και πλουτίζουν και πολλοί βλέπουν τη καθημερινότητά τους να γίνεται όλο και χειρότερη.

Μία πόλη όμορφη για τα καρτ ποστάλ των τουριστών αλλά ακριβή, με κακές υπηρεσίες, εχθρική προς τους μόνιμους κατοίκους. Μία πόλη που ακόμη και οι λίγες σκιές της χρησιμεύουν για πάρκινγκ για αυτοκίνητα και μηχανάκια… Μία πόλη που ο δήμαρχος δίνει άδεια για να διεξάγονται πανηγύρια παντού, δίχως να σέβεται βασικούς κανόνες που υπάρχουν για να διασφαλίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Είναι αυτή η ζωή που θέλουμε;

Μερικές φορές μοιάζει πως στην Ελλάδα αυτοί που επιμένουν να δίνουν τον αγώνα της ζωής εδώ, τιμωρούνται από το ελληνικό κράτος επειδή δεν τα έχουν παρατήσει και δεν έχουν φύγει ακόμα…  Τα Χανιά, δεν αποτελούν εξαίρεση.

Η ποιότητα ζωής διαρκώς χειροτερεύει με τις εκλεγμένες αρχές του τόπου να αποτυγχάνουν να εκφράσουν αυτούς που τους εκλέγουν παρά ελάχιστους που κερδοσκοπούν.

Αλλά για αυτό φέρνουμε και εμείς ευθύνη που τους εκλέγουμε…

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ