20.8 C
Chania
Tuesday, April 30, 2024

Σε δίκη ο Δημήτρης Ανθούσης για αφισοκόλληση!

Ημερομηνία:

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ και τα Τομεακά Συμβούλια Χανίων και Σπουδάζουσας της ΚΝΕ καταγγέλλουν στον Χανιώτικο λαό και την νεολαία την πρωτοφανή δίωξη του στελέχους του ΚΚΕ Δημήτρη Ανθούση, που σέρνεται σε δίκη την Τετάρτη 17 Απριλίου.

Ο Δημήτρης Ανθούσης , μέλος του Τομεακού Γραφείου Χανίων του ΚΚΕ, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πλατανιά,  παραπέμπεται σε δίκη με την κατηγορία της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας που χρησιμοποιείται για κοινωφελείς σκοπούς, λόγω της αφισοκόλλησης που πραγματοποιήθηκε για το 47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή. 

Η πρωτοφανής παραπομπή σε δίκη, έγινε μετά από  μήνυση που κατέθεσε «αγανακτισμένος» πολίτης, απέναντι στο στέλεχος του ΚΚΕ που τυπικά είχε δηλωθεί σαν υπεύθυνος στο ΚΕΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ στην αίτηση παραχώρησης του χώρου για το 47ο Φεστιβάλ. Ο συγκεκριμένος «αγανακτισμένος» έχει στήσει μια άνευ προηγούμενου βιομηχανία μηνύσεων απέναντι στην προπαγάνδιση πολιτικών-πολιτιστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στην πόλη των Χανίων.

Οι μηνύσεις που πέφτουν βροχή από τον συγκεκριμένο πολίτη θυμίζει άλλες εποχές. Με χαφιέδικες μεθόδους στοχοποιεί στελέχη κομμάτων, οργανώσεων, με στόχο να τιμωρηθούν πολιτικά κόμματα και οργανώσεις που προπαγανδίζουν πολιτικές-πολιτιστικές εκδηλώσεις στα Χανιά.

Η παραπομπή σε δίκη στελέχους του ΚΚΕ ,εκλεγμένου Δημοτικού Συμβούλου έρχεται σε μια περίοδο που οξύνεται η καταστολή των εργατικών-λαϊκών κινητοποιήσεων,εντείνεται η στοχοποίηση του ΚΚΕ, των κομμουνιστών. Η παρεμπόδιση της πολιτικής δράσης του ΚΚΕ σηματοδοτεί το άγχος τους , μήπως και οι εργαζόμενοι συναντηθούν με τους κομμουνιστές που πρωτοστατούν στην οργάνωση του αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς,για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, για την προστασία της ζωής και του εισοδήματος των λαϊκών στρωμάτων.

Ξεκαθαρίζουμε ότι τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ δεν τρομοκρατούνται , ούτε πρόκειται να σταματήσουν να μπαίνουν μπροστά στην οργάνωση των αγώνων των εργαζομένων , του λαϊκού κινήματος. Δεν πρόκειται να σταματήσουμε να διαδίδουμε το μήνυμα του Φεστιβάλ της ΚΝΕ-Οδηγητή που φέτος κλείνει 50 χρόνια ζωής και έχει καθιερωθεί στην συνείδηση του λαού και της νεολαίας σαν το μεγαλύτερο πολιτικό-πολιτιστικό γεγονός στην χώρα.

  • Απαιτούμε την απαλλαγή του Δημήτρη Ανθούση από κάθε κατηγορία.
  • Καλούμε κάθε φορέα της πόλης και πολιτική οργάνωση να πάρει θέση ,να εκφράσει την αλληλεγγύη του και να σταθεί εμπόδιο στην προσπάθεια παρεμπόδισης της πολιτικής δράσης. 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ