20.8 C
Chania
Thursday, September 19, 2024

Σε διεθνή διαγωνισμό με δική της όχημα διακρίθηκε η αγωνιστική ομάδα FSTUC του Πολυτεχνείου Κρήτης

Ημερομηνία:

Η FSTUC, η αγωνιστική φοιτητική ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης, πέτυχε σημαντική διάκριση στον διεθνή διαγωνισμό Formula Student Italy 2024, που πραγματοποιήθηκε από τις 4 έως τις 8 Σεπτεμβρίου στο Autodromo Varano de’ Melegari της Ιταλίας.

Η ομάδα δηλώνει: “Ο διαγωνισμός αυτός, ένας από τους πιο απαιτητικούς στον τομέα της αγωνιστικής τεχνολογίας και μηχανολογίας, προσελκύει κορυφαίες φοιτητικές ομάδες από όλο τον κόσμο, δίνοντάς μας την ευκαιρία να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η ομάδα μας κατάφερε να διακριθεί στο Business Plan Presentation Event, καταλαμβάνοντας την 5η θέση ανάμεσα σε 16 διεθνείς ομάδες, με συνολική βαθμολογία 68/75. Η κριτική επιτροπή επαίνεσε τη σαφήνεια, την καινοτομία και τη δομή του επιχειρηματικού μας πλάνου, επιβεβαιώνοντας ότι ο συνδυασμός τεχνικής αρτιότητας και επιχειρηματικών δεξιοτήτων είναι βασικός παράγοντας επιτυχίας. Παράλληλα, συμμετείχαμε και στο Cost and Manufacturing Event, όπου αξιολογήθηκαν η κατασκευαστική στρατηγική και το κόστος του μονοθεσίου μας, καταλαμβάνοτας την 11η θέση, ενισχύοντας την παρουσία μας στα στατικά αγωνίσματα του διαγωνισμού.

Σε τεχνικό επίπεδο, πετύχαμε σημαντικά ορόσημα. Για πρώτη φορά στην ιστορία μας, περάσαμε τον μηχανολογικό έλεγχο, εξασφαλίζοντας συμμετοχή στα επόμενα στάδια ελέγχων μέχρι τις δοκιμές στην πίστα. Ακολούθως, ολοκληρώσαμε με επιτυχία το tilt test και το noise test, δύο σημαντικές δοκιμασίες που εξασφαλίζουν τη συμμόρφωση του μονοθεσίου με τους κανονισμούς. Αν και ένα τεχνικό πρόβλημα στον τροχό δεν μας επέτρεψε να περάσουμε το τελικό brake test, η εμπειρία μας ενίσχυσε και μας έδωσε πολύτιμες γνώσεις για το μέλλον.

Η επιτυχία μας δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την πολύτιμη στήριξη του Πολυτεχνείου Κρήτης και του ΕΛΚΕ του Πολυτεχνείου Κρήτης, καθώς και τη συνεχή υποστήριξη του ακαδημαϊκού μας υπεύθυνου, Διομίδη Κατζουράκη. Επίσης, ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας, η συνεισφορά των οποίων ήταν καθοριστική για την επίτευξη αυτών των διακρίσεων.

Με την ολοκλήρωση αυτής της σεζόν, επιστρέφουμε πιο δυνατοί και με ακόμη περισσότερη εμπειρία, έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της νέας χρονιάς. Τα επόμενα βήματα της FSTUC περιλαμβάνουν δύο παράλληλα και φιλόδοξα πρότζεκτ που θα καθορίσουν την πορεία μας στις επόμενες χρονιές. Αφενός, συνεχίζουμε την ανάπτυξη και βελτιστοποίηση του υπάρχοντος θερμικού μονοθεσίου μας, στοχεύοντας σε ακόμη καλύτερες επιδόσεις και διακρίσεις στους μελλοντικούς διαγωνισμούς.

Αφετέρου, κάνουμε ένα σημαντικό άλμα προς το μέλλον με την εξέλιξη του πρώτου ηλεκτρικού μονοθεσίου μας, το οποίο φιλοδοξούμε να συμμετάσχει σε αγώνες τα επόμενα χρόνια. Η ταυτόχρονη εργασία σε δύο τεχνολογικά απαιτητικά έργα, τόσο στη θερμική όσο και στην ηλεκτρική τεχνολογία, αποτελεί μια στρατηγική κίνηση που θα ενισχύσει την τεχνική μας υπεροχή και θα εδραιώσει την παρουσία μας στο Formula Student.

Την νέα σεζόν, επιδιώκουμε να γίνουμε ευρέως γνωστοί στην τοπική κοινότητα των Χανίων, προκειμένου περισσότεροι νέοι να έχουν την ευκαιρία να εμπλακούν στον συναρπαστικό κόσμο της μηχανολογίας και των αγώνων. Η συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας είναι καθοριστική για την ανάπτυξη της ομάδας και την ανάδειξη νέων ταλέντων. Μείνετε συντονισμένοι στα κοινωνικά μας δίκτυα για ενημερώσεις και ανακοινώσεις, ειδικά αν ενδιαφέρεστε να γίνετε μέλος της ομάδας μας.”

Email : fs@tuc.gr

Facebook : FS TUC

Instagram : fs_tuc

TikTok : fs_tuc

Site : www.fstuc.tuc.gr

LinkedIn : Formula Students Technical University of Crete

 

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ