20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

«Ο,τι ειπωθεί στη Βουλή θα ειπωθεί και στη Σύνοδο Κορυφής»

Ημερομηνία:

Σε δύο άξονες οι προγραμματικές δηλώσεις της Κυριακής, που θα δώσουν το στίγμα των ελληνικών θέσεων στη διαπραγμάτευση με τους πιστωτές.

Το στίγμα των προθέσεων του στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους-δανειστές αναμένεται να δώσει το απόγευμα της Κυριακής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.  Η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων  θα αρχίσει την Κυριακή, και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη με ψηφοφορία.

7.15 μ.μ.: Ολοκληρώθηκε το Κυβερνητικό Συμβούλιο

Η προετοιμασία της κυβέρνησης για τις προγραμματικές δηλώσεις βρέθηκε στο επίκεντρο  του Κυβερνητικού Συμβουλίου που συνεδρίασε νωρίτερα. Στη συνέχεια, συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Δύο άξονες στις προγραμματικές – «Ο,τι ειπωθεί στη Βουλή θα ειπωθεί και στη Σύνοδο Κορυφής»

Όπως αναφέρουν πηγές του Μαξίμου, οι προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, που θα ξεκινήσουν αύριο στις 19.00 στη Βουλή, θα κινηθούν σε δύο επίπεδα:

  • Το ένα θα αφορά το διάστημα μέχρι το τέλος Ιουνίου, όσο δηλαδή και το «πρόγραμμα-γέφυρα» που ζητάει η κυβέρνηση από τους εταίρους και
  • Σε επίπεδο τρεισήμισι χρόνων.

«Ο πρωθυπουργός μιλά τη γλώσσα της αλήθειας», τονίζουν οι ίδιες πηγές, και προσθέτουν: «Λέει ακριβώς τα ίδια είτε από το βήμα της Συνόδου Κορυφής, είτε μέσα από τη Βουλή. Επομένως, όσα θα ακούσουμε αύριο στη Βουλή θα είναι αυτά που θα ειπωθούν και στη Σύνοδο Κορυφής. Δεν θα υπάρξει διγλωσσία».

Όπως υπογραμμίζεται από το Μέγαρο Μαξίμου: «Η κυβέρνηση είναι δεσμευμένη από τη λαϊκή εντολή να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα ανάσχεσης της ανθρωπιστικής κρίσης, επανεκκίνησης της οικονομίας και ένα εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων για ένα δίκαιο, απλό και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα, την πάταξη της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς, της διαπλοκής και τη δημιουργία μιας πιο αποτελεσματικής δημόσιας διοίκησης».

Οι διαφορές μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων θα έρθουν το προσκήνιο στο έκτακτο Eurogroup στις 11 Φεβρουαρίου, το οποίο ήταν μία εξέλιξη απολύτως αναμενόμενη από την πλευρά της κυβέρνησης και «απολύτως ευπρόσδεκτη».  Εκεί θα παρουσιάσει ο Υπουργός Οικονομικών τις θέσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης, όπως αυτές ανταποκρίνονται στη νωπή εντολή που έλαβε από τον ελληνικό λαό με σκοπό την αμοιβαία επωφελή συμφωνία σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Υπενθυμίζουμε ότι η συζήτηση για τις Προγραμματικές θα ξεκινήσει με την ομιλία του πρωθυπουργού την Κυριακή, στις 19.00 και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την ψηφοφορία την Τρίτη τα μεσάνυχτα. Μετά τις Προγραμματικές, την κυβέρνηση θα απασχολήσει το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

left.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...