22.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Σε εξέλιξη η μεγάλη διακλαδική άσκηση Μέδουσα 9 – Ο Ερντογάν στέλνει κατασκοπευτικά αεροσκάφη

Ημερομηνία:

Σε εξέλιξη η μεγάλη διακλαδική άσκηση – Οργισμένος ο «σουλτάνος» στέλνει κατασκοπευτικά αεροσκάφη για… έλεγχο

Σαφές μήνυμα στην Τουρκία ότι Ελλάδα, Κύπρος και Αίγυπτος δρουν ενωμένες απέναντι στις απειλές και τις προκλήσεις στέλνουν οι υπουργοί Άμυνας των τριών χωρών, που συναντώνται σήμερα στην Αθήνα, ενώ παράλληλα θα παρακολουθήσουν την άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 9» στην Κρήτη, την Τετάρτη (06/11).

Συμμαχία απέναντι στον προκλητικό «σουλτάνο»

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου κ. Σάββας Αγγελίδης και ο Υπουργός Άμυνας της Αιγύπτου κ. Μοχάμεντ Αχμέντ Ζακί, την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019 συμμετάσχουν στην 3η Τριμερή Συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Στις 11:45 ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του και στις 14:45 με τον Υπουργό Άμυνας της Κύπρου. Στις 15:00 θα ξεκινήσουν οι τριμερείς συνομιλίες μεταξύ των Υπουργών Άμυνας Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου στην Αίθουσα του ΓΕΕΘΑ «Ιωάννης Καποδίστριας».

Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, και οι ομόλογοί του της Κύπρου Σάββας Αγγελίδης και της Αιγύπτου Μοχάμεντ Ζακί θα συζητήσουν τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τις προκλήσεις της Άγκυρας, αλλά και την εδραίωση της συνεργασίας των τριών χωρών σε θέματα ασφάλειας και άμυνας.

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) η «Μέδουσα 9» σκοπός της εν λόγω άσκησης είναι η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας, Αιγύπτου και Κυπριακής Δημοκρατίας.

Από πλευράς Αιγύπτου, συμμετέχουν κομάντος και επίλεκτοι του αιγυπτιακού στρατού, το εντυπωσιακό πλοίο μεταφοράς ελικοπτέρων (ελικοπτεροφόρο) «Gamal Abdel Nasser», η φρεγάτα «El Fateh», ένα υποβρύχιο Type 209, η πυραυλάκατος Sulayman Ezzat και μαχητικά F-16.

Από την Ελλάδα συμμετέχουν μεταξύ άλλων, μία φρεγάτα, ένα υποβρύχιο, μαχητικά F-16 και πολεμικά πλοία, ενώ από την Κύπρο συμμετέχει ένα πλοίο και δυνάμεις των ειδικών δυνάμεων.

Παράλληλα έχουν προσκληθεί παρατηρητές από Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιταλία, Ιορδανία, Κουβέιτ, Μαρόκο, Μπαχρέιν, Νότιο Κορέα, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σαουδική Αραβία, Σερβία και ΗΠΑ.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χάος στο UCLA: Επίθεση της Αστυνομίας σε χιλιάδες διαδηλωτές με πλαστικές σφαίρες | Ζωντανή μετάδοση

Χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες βρίσκονται στο campus του Πανεπιστημίου της...

O Μαζωνάκης τραγουδάει το «Du Hast» των Rammstein

Σε ρυθμούς Rammstein μπαίνει το ελληνικό κοινό, καθώς στο τέλος του...

Παζάρι Μεγάλης Παρασκευής στις Βουκολιές του Δήμου Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά σας προσκαλεί και φέτος, τη Μεγάλη...