19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία στο Δήμο Χανίων

Ημερομηνία:

Την επιχειρησιακή ετοιμότητα υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας, επιβεβαίωσαν σήμερα Παρασκευή 18/06/2021, οι συναρμόδιοι φορείς στο Δημαρχείο Χανίων, κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Χανίων. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε, έπειτα από σχετική πρόσκληση του Δημάρχου Χανίων και Προέδρου του Σ.Τ.Ο., Παναγιώτη Σημανδηράκη, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Σημανδηράκης σε δηλώσεις του, με το πέρας της συνεδρίασης, επεσήμανε:

“Σε συνέχεια των προηγούμενων ετών. όπου οι επιδόσεις του δήμου Χανίων αλλά και συνολικά του νομού, συγκριτικά με παλαιότερα έτη ήταν ιδιαίτερα θετικές, είμαστε αισιόδοξοι ότι και φέτος θα έχουμε μία αντιπυρική περίοδο που θα εξασφαλίζει στους πολίτες και τους επισκέπτες ένα αίσθημα ασφάλειας και προστασίας. Ως Δήμος Χανίων, έχουμε ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες καθαρισμού και αποκατάστασης της προσβασιμότητας σε δύσκολες και δύσβατες περιοχές, ενώ έχουμε προσλάβει το απαραίτητο προσωπικό και έχουμε δαπανήσει περίπου το ποσό των 140.000 ευρώ σε εργασίες ώστε να μπορέσει να αποδώσει το σχέδιο εκτάκτου ανάγκης, όπου χρειαστεί”. simandirakis

Ο Δήμαρχος Χανίων υπογράμμισε ότι έχει γίνει στοχευμένος σχεδιασμός και σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς, τους οποίους ευχαρίστησε για τη συνδρομή τους, ενώ αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις του Δήμου για τους χώρους καταφυγής, “όπου εκτός από τις αναπλάσεις που δρομολογούν την ποιοτική αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων, γίνεται και λειτουργική ανάπλαση για τις περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης”. Μάλιστα, ανέφερε και τα έργα αγροτικής οδοποιίας που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα, με εκτεταμένες τσιμεντοστρώσεις, αλλά και τα νέα που έχουν κατατεθεί προς ένταξη στο χρηματοδοτικό Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, ύψους 1,7 εκατομμυρίων ευρώ, με στόχο την καλύτερη πρόσβαση οχημάτων έκτακτης ανάγκης σε δυσπρόσιτες περιοχές.

Τέλος ο κ. Σημανδηράκης σχολίασε ως ιδιαίτερα σημαντική την εγκατάσταση του μεγάλου πυροσβεστικού ελικοπτέρου (Erikcson) στο Αεροδρόμιο Χανίων για την αντιπυρική περίοδο 2021, ως το πλέον κατάλληλο για επιχειρήσεις στο ιδιαίτερογεωγραφικό υπόβαθρο του Νομού.

1

Παράλληλα, ο Αντιδήμαρχος Χανίων, Γιώργος Ξανθουδάκης, παρουσίασε στους παρευρισκομένους, τον προγραμματισμό του Δήμου Χανίων και τις συντονισμένες ενέργειες που έχουν γίνει ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, σημειώνοντας πως: “Ο Δήμος Χανίων έχει προχωρήσει στην ανάθεση εργολαβιών, που περιλαμβάνουν γενικούς καθαρισμούς, καθαρισμούς δρόμων, και αποψιλώσεις και διευκόλυνση της προσβασιμότητας στις επιμέρους περιοχές”. Τόνισε, μάλιστα πως στον σχεδιασμό του Δήμου είναι εκτός των άλλων, μεγάλα έργα που έχουν κατατεθεί προς ένταξη στο “Αντώνης Τρίτσης”, με χαρακτηριστικό τη δημιουργία κέντρου ελέγχου (control room) όπου θα γίνεται συλλογή δεδομένων και άμεση διαχείριση της πληροφορίας, με στόχο την τάχιστη επέμβαση όπου χρειαστεί.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, του Λιμενικού Σώματος, του ΕΚΑΒ, των τοπικών συμβουλίων Δημοτικών Ενοτήτων, της Διεύθυνσης Δασών Χανίων, της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., της ομάδας “Εθελοντές Δήμου Χανίων”, της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Δήμου Χανίων, του Συλλόγου κατοίκων Αγίου Ματθαίου, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες και λοιποί εθελοντικοί φορείς.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...