27.8 C
Chania
Tuesday, May 21, 2024

Σε κατάληψη η ΕΠΑΣ Ηρακλείου

Ημερομηνία:

 

Σε κατάληψη έχουν προχωρήσει από χθες οι μαθητές της Επαγγελματικής Σχολής Ηρακλείου που διαμαρτύρονται για την έλλειψη καθηγητών, διεκδικούν κτιριακή υποδομή αλλά και εξομοίωση πτυχίων με το ΣΕΚ. Οι μαθητές από χθες ενημέρωσαν για τα αιτήματα τους τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση του νομού και προχώρησαν στην κατάληψη. Σύμφωνα με τους μαθητές υπάρχουν κενά σε ειδικότητες όπως καθηγητές κομμωτικής, μηχανολόγοι, ηλεκτρολόγοι, γεωπόνοι κ.α.

 

Ο Νότης Μαριάς για την κατάληψη στην ΕΠΑ.Σ. Ηρακλείου

 

Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς  καταγγέλλει  την Κυβέρνηση  που, παρά τις υποσχέσεις,  αδιαφορεί  για τα προβλήματα των  σχολείων του Ηρακλείου με αποτέλεσμα   την επ’αόριστον κατάληψη από χθες, 28 Ιανουαρίου,  που πραγματοποιούν οι μαθητές της ΕΠΑ.Σ. Ηρακλείου,  διαμαρτυρόμενοι για τις τραγικές ελλείψεις εκπαιδευτικών ειδικότητας.

 

Όπως καταγγέλλουν, οι μαθητές κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς πτυχίο δεδομένου ότι αν και ολοκληρώθηκε το 1ο τετράμηνο της σχολικής χρονιάς, στο τμήμα κομμωτικής δεν διαθέτουν ακόμα ούτε έναν από τους 10 καθηγητές ειδικότητας που απαιτούνται,  με αποτέλεσμα να μην έχει γίνει μέχρι τώρα ούτε μία ώρα μάθημα ειδικότητας.

 

Ο Βουλευτής έχει καταθέσει μέχρι στιγμής δύο φορές επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας με θέμα  την κατάσταση των σχολείων του Ηρακλείου εστιάζοντας  ειδικότερα στα προβλήματα των σχολείων επαγγελματικής εκπαίδευσης, των μουσικών – καλλιτεχνικών σχολείων, του σχολείου ευρωπαϊκής παιδείας αλλά η Κυβέρνηση κωφεύει.

 

Σε πρόσφατες κοινοβουλευτικές  παρεμβάσεις του ο Νότης Μαριάς,  τόσο στις 3 Δεκεμβρίου όσο και κατά την διάρκεια συζήτησης νομοσχεδίου για την παιδεία στις 15 και 16 Ιανουαρίου,  αναφέρθηκε αναλυτικά στα προβλήματα των επαγγελματικών λυκείων του Ηρακλείου, στο κτιριακό, στα επαγγελματικά δικαιώματα, στην έλλειψη καθηγητών ειδικότητας, στις εκατοντάδες χαμένες ώρες διδασκαλίας, στον κίνδυνο απώλειας της χρονιάς για μερίδα μαθητών αλλά και πάλι χωρίς αποτέλεσμα.

 

Είναι πλέον σαφές ότι, η Κυβέρνηση έχει τεράστια πολιτική ευθύνη οδηγώντας τους μαθητές και τους καθηγητές σε αδιέξοδο αλλά και τους γονείς σε απόγνωση. Η κυβερνητική πολιτική, εκτελώντας τις εντολές της Τρόικας και τις δεσμεύσεις του μνημονίου,  απαξιώνει καθημερινά και με συστηματικό τρόπο το δημόσιο σχολείο  στη χώρα μας, την ώρα που η ανεργία ανάμεσα στους νέους καλπάζει  και η ρητορική της επιμένει ότι δήθεν επιδιώκει την αναβάθμιση της  Παιδείας!

 

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δικαίωμα στον Ασάνζ να ασκήσει έφεση κατά της έκδοσής του στις ΗΠΑ

Οιδρυτής του αποκαλυπτικού ιστότοπου WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, μπορεί να...

3η Γιορτή Αθλητισμού στην Γαύδο

Ο Δήμος Γαύδου στο πλαίσιο της 3ης Γιορτής Αθλητισμού στο νησί...

Στο Κ.Α.Σ. η μελέτη για κατασκευές σκίασης και εξοπλισμού στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, μετέβη σήμερα στην Αθήνα...

Χανιά: Λουκέτο σε επιχείρηση που δραστηριοποιείται ως Αθλητικό Κέντρο

Συνεργεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) πραγματοποίησαν έλεγχο...