17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Σε “κατηγορία επιτήρησης” οι μετοχές της ΑΝΕΚ

Ημερομηνία:

Σε «κατηγορία επιτήρησης»* υπήχθησαν οι μετοχές της εταιρείας ΑΝΕΚ καθώς σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αθηνών από τις 04/04/2013 βάσει του άρθρου 3.1.2.4 του Κανονισμού οι ζημιές της χρήσης 2012 ήταν μεγαλύτερες από το 30% των ιδίων κεφαλαίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η Διοίκηση του Ομίλου έχει προχωρήσει σε μια σειρά από ενέργειες με στόχο την άρση του εν λόγω κριτηρίου υπαγωγής.

Η εταιρεία προσβλέπει σε βελτίωση των αποτελεσμάτων του Ομίλου στη χρήση 2015 και επισημαίνει ότι η προτιθέμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας θα άρει τις προϋποθέσεις υπαγωγής στην «Κατηγορία Επιτήρησης» και θα συμβάλλει στη ρευστότητα της Εταιρείας.

Σημειώνεται ότι ο χρόνος σύγκλησης της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα αποφασιστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο σε συνάρτηση με το στάδιο ωρίμανσης των συζητήσεων με τις δανείστριες τράπεζες σχετικά με την αναδιάρθρωση του μακροπρόθεσμου δανεισμού της Εταιρείας, καθώς και με τις επικρατούσες οικονομικές συνθήκες.

Να σημειώσουμε ότι χθες δόθηκαν στη δημοσιότητα από την ΑΝΕΚ τα στοιχεία για το α’ τρίμηνο του 2015 όπου εμφανίζονται βελτιωμένα τα ενοποιημένα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, τα οποία ανήλθαν σε ζημιές ευρώ 8,9 εκατ. έναντι ζημιών ευρώ 12,4 εκατ. το α’ τρίμηνο του 2014.

* Σύμφωνα με το bankingnews.gr στην Κατηγορία Επιτήρησης εντάσσονται οι μετοχές εκδότη εφόσον συντρέχει ένα από τα ακόλουθα κριτήρια…

(α) Ο εκδότης έχει συνολικά αρνητικά ίδια κεφάλαια.

(β) Οι ζημίες του εκδότη κατά την χρήση είναι μεγαλύτερες από το τριάντα τοις εκατό (30%) των ιδίων κεφαλαίων και ο εκδότης δεν έχει δεσμευθεί (ενδεικτικά, προχωρώντας σε πρόσκληση Γενικής Συνέλευσης για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ή σε άλλη δεσμευτική ενέργεια) ότι θα ολοκληρώσει εντός ορισμένου χρονικού διαστήματος, που δεν μπορεί να υπερβαίνει την ημερομηνία λήξης της επόμενης από την εξεταζόμενη οικονομικής χρήσης του εκδότη,συγκεκριμένες ενέργειες από τις οποίες θα προκύπτει, με αιτιολογημένο από τον εκδότη τρόπο, η μη πλήρωση ή η άρση του κριτηρίου.

Στην περίπτωση που οι ενέργειες αυτές δεν υλοποιηθούν σύμφωνα με τα παραπάνω, και εφόσον εξακολουθεί να συντρέχει η πλήρωση του κριτηρίου, οι μετοχές εντάσσονται στην Κατηγορία Επιτήρησης, άμεσα, εκτός της ετήσιας τακτικής αναθεώρησης..

(γ) Ο εκδότης έχει σημαντικές ληξιπρόθεσμες οφειλές.

(δ) Έχει κατατεθεί αίτηση για την υπαγωγή του εκδότη σε προπτωχευτική διαδικασία σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

(ε) Βάσει ανακοινώσεων ή γεγονότων δημιουργούνται σοβαρές αμφιβολίες ή αβεβαιότητα ως προς το αν ο εκδότης μπορεί να συνεχίσει την επιχειρηματική του δραστηριότητα.

2) Η εξέταση των κριτηρίων των περιπτώσεων(α) και (β) της προηγούμενης παραγράφου γίνεται βάσει των ετήσιων ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων και σε περίπτωση που δεν συντάσσονται ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις, βάσει των μητρικών οικονομικών καταστάσεων.

Ως αποτελέσματα χρήσεως λαμβάνονται τα αποτελέσματα του ομίλου μετά από φόρους που αναλογούν στους ιδιοκτήτες της μητρικής ή σε περίπτωση μη σύνταξης ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων τα αποτελέσματα μετά από φόρους. Ως ίδια κεφάλαια για τις εταιρίες που συντάσσουν ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις, νοούνται το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων.

"google ad"

Μετά από αιτιολογημένη αίτηση του εκδότη, από τα αποτελέσματα χρήσεως μπορεί να εξαιρούνται, για το σκοπό πλήρωσης του κριτηρίου της περίπτωσης (β) της προηγούμενης παραγράφου, ζημίες που οφείλονται σε έκτακτα και μη επαναλαμβανόμενα γεγονότα, όπως εξειδικεύονται με την Απόφαση της παραγράφου 9*.

Αυτά και άλλα στις Σελίδες 105 και 106
http://www.ase.gr/content/gr/announcements/Files/ATHEXRulebook2013%289-5-2013%29V103P.pdf

(9)*Το Χ.Α. μπορεί με Απόφασή του να εξειδικεύει τον τρόπο εφαρμογής των κριτηρίων ένταξης στην
Κατηγορία Επιτήρησης ή εξόδου από αυτήν.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...