15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Σε κινητοποιήσεις οι ξενοδοϋπάλληλοι Ηρακλείου

Ημερομηνία:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπάλληλων Ν. Ηρακλείου στη συνεδρίαση του της Δευτέρας αποφάσισε ομόφωνα την αρχή κινητοποιήσεων στηρίζοντας τους εποχικά εργαζόμενους συναδέλφους που ασχολούνται σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του Νομού μας απαιτώντας μέτρα στήριξης λόγο των επιπτώσεων που δημιουργούνται από την πανδημία COVID -19.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων αυτών καλούν τους εργαζόμενους στον κλάδο να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση που διοργανώνεται στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου την Τετάρτη 20 Μαΐου, ημέρα κατά την οποία επρόκειτο να ενεργοποιηθούν οι συμβάσεις εργασίας των εποχικών ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Πιο συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση της διοίκησης του σωματείου, επισημαίνονται τα εξής:

“Καλούμε όλους τους ξενοδοχοϋπάλληλους καθώς και όσους πλήττονται από την πανδημία COVID-19   στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου στις 20 Μαΐου 10.30 πμ  ημέρα  Τετάρτη ,  ημέρα που θα έπρεπε να ενεργοποιηθούν οι συμβάσεις εργασίας των εποχικά εργαζομένων σύμφωνα με την διαδικασία επαναπρόσληψης . Καλούμε την κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία να ασχοληθούν με τα προβλήματα μας διευκρινίζοντας ότι:

οι ξενοδοχοϋπάλληλοι των εποχικώς λειτουργούντων ξενοδοχείων δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ως άνεργοι, αλλά ως εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις, των οποίων ανεστάλη η λειτουργία με απόφαση δημόσιας αρχής ή επιχειρήσεων, που επλήγησαν σοβαρά από την  πανδημία του κορωνοΐου COVID – 19 .Συνεπώς  λέμε ότι πρέπει να  ληφθούν  μέτρα στήριξης των εργαζομένων όπως :

α) καταβολή αποζημίωσης ειδικού  σκοπού στους εργαζόμενους για όσο διάστημα δεν απασχοληθούν από τους  εργοδότες τους λόγω αναστολής της σύμβασης εργασίας τους

β) κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό της ασφαλιστικής δαπάνης  εργοδότη και εργαζομένου ,

γ) έκπτωση ενοικίου πρώτης κατοικίας, πάγωμα δανειακών οφειλών και τραπεζικών απαιτήσεων.

δ) προστασία των θέσεων εργασίας για το έτος 2021 με βάση  την ανασταλείσα, ή όπως άλλως λειτουργούσα σύμβαση κατά την τουριστική περίοδο του 2020

ε ) εξειδίκευση μέτρων υγείας και ασφάλειας της εργασίας στα ξενοδοχεία.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ