17.8 C
Chania
Sunday, May 5, 2024

Σε κλίμα συννενόησης για εθνικό σχεδιασμό στην εξωτερική πολιτική η συνάντηση Βενιζέλου – Τσίπρα

Ημερομηνία:

Οι τουρκικές παραβιάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα. Για «αναγκαία συναντίληψη για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής» έκανε λόγο ο κ. Βενιζέλος, με τον Αλέξη Τσίπρα να τονίζει από την πλευρά του ότι «είναι απαραίτητος ο εθνικός πολιτικός σχεδιασμός στην εξωτερική πολιτική».

«Τα θέματα εξωτερικής πολιτικής να μένουν έξω από το πλαίσιο της εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης. Είναι εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη η παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας από πλευράς της Τουρκίας και από το Μπαρμπαρός, εντός της κυπριακής ΑΟΖ», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Πρέπει να καταστεί σαφές στην τουρκική πλευρά ότι από αποτελεί μείζονα πρόκληση και πρέπει να απομακρυνθεί προκειμένου να οδηγηθούμε ξανά σε μία διαδικασία διαλόγου για την επίλυση του κυπριακού», τόνισε ο κ. Τσίπρας. «Πρέπει να αξιοποιηθούν όλα τα μέσα προκειμένου η διεθνής κοινότητα να πιέσει την τουρκική πλευρά για αποκλιμάκωση και επανέναρξη των συνομιλιών για την επίλυση του κυπριακού», σημείωσε.

«Στα θέματα εξωτερικής πολιτικής χρειάζεται εθνικός πολιτικός σχεδιασμός, ψυχραιμία και νηφαλιότητα», κατέληξε.

«Με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είχαμε μια ουσιαστική, ενδιαφέρουσα συζήτηση για τα εθνικά θέματα, σε κλίμα συνεννόησης», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση., οποίος σημείωσε ότι πρέπει «να υπάρχει αρραγές εσωτερικό μέτωπο» για τα εθνικά θέματα.

«Όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες θα πρέπει να έχουμε συναντίληψη για τα θέματα αυτά και νομίζω ότι η συνάντηση βοήθησε στην κατεύθυνση αυτή», σημείωσε επίσης.

tvxs.gr

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το αν συζητήθηκαν και θέματα εσωτερικής πολιτικής και οι δύο απάντησαν αρνητικά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...