20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Χανιώτης ιερέας που δέχτηκε επίθεση στη Λυών – Συνελήφθη ο δράστης

Ημερομηνία:

Τον απόλυτο τρόμο έζησαν οι κάτοικοι της Λιόν το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν ένας άντρας άνοιξε πυρ έξω από ελληνορθόδοξη εκκλησία, να τραυματίσει σοβαρά έλληνα ιερέα.

Δύο μέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια με τους τρεις νεκρούς, η Γαλλία βιώνει και πάλι τον τρόμο.

Ο ιερέας, ο πατήρ Νικόλαος Κακαβελάκης, 52 ετών, ο οποίος εκείνη την ώρα έκλεινε την εκκλησία του, πυροβολήθηκε από πολύ κοντινή απόσταση από κυνηγετικό όπλο με κομμένη την κάνη. Δέχθηκε δύο πυροβολισμούς στην κοιλία και είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Το χρονικό της φρίκης

Η ώρα ήταν τέσσερις το απόγευμα και ο πατήρ Νικόλας Κακαβελάκης, ετοιμαζόταν να κλείσει τον ναό που βρίσκεται στο έβδομο δημοτικό διαμέρισμα της πόλης.

Εξω από την εκκλησία κάποιος τον πλησίασε, έβγαλε μία καραμπίνα της οποίας είχε κόψει την κάνη και πυροβόλησε δύο φορές τον ιερέα που έπεσε αιμόφυρτος στο δρόμο. Τα σκάγια βρήκαν τον πατέρα Νικόλαο στην κοιλιά και στον θώρακα.

Οι διασώστες που έφθασαν στον τόπο λίγα λεπτά αργότερα προσπάθησαν να σταματήσουν την αιμορραγία και να τον κρατήσουν στη ζωή ώστε να τον μεταφέρουν αμέσως στο νοσοκομείο. Αλλοι πιστοί δεν υπήρχαν στο ναό καθώς δεν υπήρχε λειτουργία.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στον τόπο της επίθεσης, απέκλεισαν την περιοχή και λαμβάνοντας μαρτυρίες από όσους βρίσκονταν κοντά στην περιοχή την ώρα της δολοφονικής επίθεσης, προσπαθούν να συνθέσουν την εικόνα της ταυτότητάς του.

Ποιος είναι ο έλληνας ιερέας

Οπως έγινε γνωστό, ο ιερέας έχει καταγωγή από τα Χανιά και είναι πατέρας δύο παιδιών. Ζει στη Λιόν και είναι πρόεδρος της ελληνορθόδοξης κοινότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νικόλας Κακαβελάκης είναι θεολόγος, ιστορικός και δίδασκε παράλληλα στο Πανεπιστήμιο της πόλης, μαθήματα Βυζαντινής Ιστορίας. Διέμενε εδώ και χρόνια στην γαλλική πόλη, με την οικογένειά του. 

Η μικρή εκκλησία που έγινε η επίθεση βρίσκεται στο κέντρο της Λιόν, σε γειτονιά με κατοικίες, και με ελάχιστους περαστικούς στους δρόμους μιας και αυτό είναι το πρώτο Σαββατοκύριακο της καραντίνας.

Συνελήφθη ύποπτος για την επίθεση

Το βράδυ της ίδιας μέρας, η αστυνομία προχώρησε σε μια σύλληψη ενός ατόμου που εκτιμάται πως είναι ο δράστης της αιματηρής επίθεσης.

"google ad"

Ο δράστης τράπηκε σε φυγή μετά τον πυροβολισμό έξω από την εκκλησία, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη που πυροβόλησε και τραυμάτισε τον 52χρονο ιερέα Νικόλαο Κακαβελάκη.

Αν και αρχικά υπήρχαν σκέψεις για τρομοκρατικό χτύπημα -λόγω και της επίθεσης που έγινε πριν από λίγα 24ωρα σε εκκλησία, στη Νίκαια της Γαλλίας με τρεις νεκρούς- οι αρχές γρήγορα άρχισαν να μιλούν για απόπειρα δολοφονίας, λέγοντας ότι για την χτεσινή επίθεση εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...