27.8 C
Chania
Thursday, October 3, 2024

Σε λειτουργία το πρώτο Κ.Δ.ΑΠ ΑμεΑ του Δήμου Χανίων

Ημερομηνία:

Ξεκινά από τις αρχές Νοεμβρίου η λειτουργία του πρώτου Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία (Κ.Δ.ΑΠ.ΑμεΑ) του Δήμου Χανίων, όπως επισημάνθηκε σήμερα, Πέμπτη 3/10/2024, στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων.

Τη συνέντευξη παραχώρησαν ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη, καθώς και η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου, Ελένη Κτενιαδάκη.

Κατά την τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Χανίων εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του, καθώς, όπως ανέφερε: «μετά από πολλά χρόνια ανταποκρινόμαστε σε ένα πάγιο αίτημα όλων των Συλλόγων ΑμεΑ της πόλης μας» και πρόσθεσε: «την 1η Νοεμβρίου επιτέλους θα λειτουργήσει το Κ.Δ.ΑΠ.ΑμεΑ, το πρώτο Δημοτικό Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ στον Νομό Χανίων και στον Δήμο μας, το οποίο θα παρέχει τις χρήσιμες υπηρεσίες του σε όλες τις οικογένειες και τους ωφελούμενους, που το έχουν ανάγκη».

KDAP

Ο κ. Σημανδηράκης παρατήρησε ότι υπήρξε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια, που ξεκίνησε το 2020 από την αρμόδια Αντιδήμαρχο, κα. Ζερβουδάκη, αλλά και τις Υπηρεσίες του Δήμου Χανίων, ενώ, έπειτα από πολλές δυσκολίες γραφειοκρατικής φύσης και αλλαγής της Νομοθεσίας, καλούνται πλέον οι ενδιαφερόμενοι, να συμμετάσχουν ώστε να μπορέσουν να εγγραφούν και να ξεκινήσουν τη διαδικασία της δημιουργικής απασχόλησης.

«Είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση, που έχουμε ως Δήμος και συνολικά ως κοινωνία στα Άτομα με Αναπηρία, μία πρωτοβουλία, που ωφελεί όχι μόνο τα Άτομα με Αναπηρία αλλά και το οικογενειακό τους περιβάλλον, ώστε να έχουν τα παιδιά τους ένα ασφαλές περιβάλλον και να μπορέσουν και αυτοί να «ξεφύγουν» από όλη αυτή την έντονη παρουσία της φροντίδας. Δίνουμε μία πολύ σημαντική παροχή σε όλους αυτούς, που τη χρειάζονται και κυρίως είμαστε ιδιαίτερα συγκινημένοι, γιατί σε κάθε τοπική κοινωνία η ευαισθησία και ο πολιτισμός της μετριούνται και συνδέονται με το επίπεδο παροχής φροντίδας σε ανθρώπους με αναπηρία», κατέληξε στην τοποθέτησή του ο κ. Σημανδηράκης.

Από την πλευρά της η αρμόδια Αντιδήμαρχος, Ελένη Ζερβουδάκη, αναφέρθηκε στις προσπάθειες, που καταβλήθηκαν από τις Υπηρεσίες του Δήμου Χανίων για περίπου πέντε χρόνια ως προς τη δημιουργία της δομής.

Όπως γνωστοποίησε μάλιστα η κα. Ζερβουδάκη το Κ.Δ.ΑΠ.ΑμεΑ θα λειτουργήσει σε δύο βάρδιες, 15 παιδιών, ενώ θα προσφέρεται και μεταφορά των ωφελουμένων με λεωφορείο. «Καλούμε τους γονείς, οι οποίοι διαθέτουν vouchers, να έρθουν να κάνουν την εγγραφή κυρίως των παιδιών, που δεν παρακολουθούν τυπικά ή ειδικά σχολεία, αλλά είναι μεγαλύτερα παιδιά, που δεν έχουν κάποια δραστηριότητα ή έχουν αποφοιτήσει από τα Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Σε δεύτερο χρόνο θα λειτουργήσει και ο δεύτερος κύκλος, η απογευματινή βάρδια, με παιδιά μικρότερης ηλικίας, που θα έχουν τελειώσει το σχολείο τους και το απόγευμα θα μπορούν να δραστηριοποιηθούν στον δικό μας χώρο», τόνισε η κα. Ζερβουδάκη, ευχαριστώντας παράλληλα «όλους όσοι συνέβαλαν όλα αυτά τα χρόνια για να φτάσουμε σήμερα σε αυτό το σημείο, και ιδιαίτερα την Προϊσταμένη του Τμήματος κα. Καντεράκη», όπως επεσήμανε.

Από αύριο Παρασκευή, 4/10 οι αιτήσεις εγγραφής για το Κ.Δ.ΑΠ.ΑμεΑ του Δήμου Χανίων

Η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Χανίων, Ελένη Κτενιαδάκη, γνωστοποίησε ότι οι αιτήσεις και οι εγγραφές για να ενταχθούν τα παιδιά στο Κ.Δ.ΑΠ.ΑμεΑ θα γίνονται από αύριο, Παρασκευή 4/10, και θα διαρκέσουν έως και την Τετάρτη 9/10, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (07.30 – 15.30) στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής & Ισότητας, που είναι αρμόδιο για την ένταξη των παιδιών. Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλα τα δικαιολογητικά και τις αιτήσεις κατά περίπτωση, στον επίσημο δικτυακό τόπο του Δήμου Χανίων www.chania.gr και ειδικότερα στον σύνδεσμο: https://www.chania.gr/enimerosi/municipality-press-releases/kdapamea3102024.html

Τα δικαιολογητικά διατίθενται και στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, ενώ για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο 28213 41694.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τέμπη: 26 οικογένειες θυμάτων εξηγούν γιατί είναι αντίθετες με το εισιτήριο της συναυλίας

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ των οικογενειών θυμάτων στα Τέμπη με αφορμή...

Η Ι.Λ.Α.Ε.Κ. προσκαλεί τους κατοίκους της Χαλέπας σε ξενάγηση στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο

Σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Σύλλογο "Κύτταρο...

Εκπαιδευτικό σεμινάριο για τα δικαιώματα των μαθητών με αναπηρία

Στη σχετική ανακοίνωση-πρόσκληση αναφέρεται: "Η εκπαίδευση θα γίνει στο Πνευματικό...