25.8 C
Chania
Saturday, May 18, 2024

Σε νέα δίκη κτηνοτρόφοι των Χανίων για την κινητοποίησή τους έξω από τα σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος – Παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη έξω από τα Δικαστήρια

Ημερομηνία:

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων και ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Νομού Χανίων καταγγέλουν την  νέα προσπάθεια για δίκη αγωνιζόμενων κτηνοτρόφων την Τετάρτη 30 Νοέμβρη και καλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα Δικαστήρια στια 10 το πρωί.

Αυτή την φορά διώκονται μέλη του ΔΣ του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Νομού Χανίων, ανάμεσα τους και ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Χανίων και της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων, Μανούσος Σταυριανουδάκης, για την κινητοποίηση έξω από κεντρικό κατάστημα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος στα Χανιά, το Πάσχα του 2013.

Στην κινητοποίηση αυτή προχώρησαν οι κτηνοτρόφοι διαμαρτυρόμενοι για τις προσφορές από την εταιρία, αμνοεριφίων ενόψει του Πάσχα σε πολύ χαμηλές τιμές, που έχουν ως αποτέλεσμα να πιέζουν τις τιμές παραγωγού σε εξευτελιστικά επίπεδα.

Στην ανακοίνωση των Συλλόγων αναφέρονται τα εξής::

“Η δίκη αυτή εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο ποινικοποίησης των αγώνων και τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος, επιχειρείται να ποινικοποιηθεί η συνδικαλιστική δράση των κτηνοτρόφων, οι οποίοι δίνουν μάχη επιβίωσης ενάντια στα συμφέροντα των πολυεθνικών που απαξιώνουν τα ντόπια προϊόντα και την ίδια ώρα ταϊζουν τους καταναλωτές άλογα και γαϊδούρια.

Είναι γελασμένοι! Ο αυταρχισμός δεν πρόκειται να κάμψει τις αγωνιστικές διαθέσεις της μικρομεσαίας αγροτιάς αλλά θα γυρίσει μπούμερανγκ στους εμπνευστές του, πεισμώνει τους αγρότες ακόμη πιο μαζικά και δυναμικά, ακόμη πιο οργανωμένα να συνεχίσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους.

Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα το αίσχος των αγροτοδικείων και η ποινικοποίηση των αγώνων μας.”

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ