13.8 C
Chania
Sunday, December 7, 2025

Σε «πόλεμο» η αποκλεισμένη Γαύδος

Ημερομηνία:

Χωρίς ακτοπλοική συγκοινωνία έχουν μείνει για πολλοστή φορά οι ακρίτες κάτοικοι της Γαύδου καθώς – λόγω κυρίως του καιρού – τις τελευταίες δύο εβδομάδες δεν έχει προσεγγίσει πλοίο το νησί.
Το αποτέλεσμα είναι να έχουν αποκλειστεί στην Παλαιόχωρα ο δήμαρχος Γαύδου αλλά και ο αντιδήμαρχος, καθώς επίσης και συνεργεία που θα ασχολούντο με διάφορες εργασίες στο νησί.

Και ενώ υπάρχουν αυτά τα σοβαρά προβλήματα, και το πρώτο δρομολόγιο αναμένεται να γίνει αύριο Παρασκευή, έρχεται μια επιστολή του συνταξιούχου ιερέα της Γαύδου κ.Μανώλη Μπικογιαννάκη, προς τον Γ.Γ.Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης με την οποία καταγγέλει τον Δήμαρχο Γαύδου κ.Στράτο Λαμπάκη πως έχει “κλείσει” τον δήμο.

Μάλιστα ο κ.Μπικογιαννάκης εγκαλεί τον κ.Καρούντζο γιατί δεν θέτει σε αργία τον δήμαρχο, ο οποίος σύμφωνα με την άποψη του ιερέα «δεν είναι άξιος να κάθεται στην καρέκλα του δημάρχου».

Διαφορετική όμως είναι η εικόνα που δίνουν κάτοικοι του νησιού, οι οποίοι μιλούν για έναν «πόλεμο» κατά του δημάρχου , ο οποίος ξεκίνησε με την αποκάλυψη του ταμειακού ελλείμματος πριν από έναν χρόνο.

Συγκεκριμένα, τον Απρίλιο του 2011, ο κ.Λαμπάκης ενημέρωσε τον κ.Καρούντζο για την ύπαρξη ελλείμματος στο ταμείο του δήμου, που έφτανε στις 530.000 ευρώ. Σύμφωνα με τις καταγγελίες ο “επιτήδειος” με το σύστημα e-banking μέσω Ίντερνετ, αφαιρούσε από τους λογαριασμούς του Δήμου, χρηματικά ποσά και τα μετέφερε σε άλλον (άλλους) λογαριασμούς.

Για το θέμα αυτό, τέθηκε σε «δυνητική αργία» ο ένας υπάλληλος του δήμου που χειριζόταν τα οικονομικά θέματα και ο οποίος έχει στενή συγγενική σχέση με τον κ.Μπικογιαννάκη, που θεωρεί ως υπεύθυνο τον κ.Λαμπάκη για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Σύμφωνα με κατοίκους της Γαύδου, έγινε προσπάθεια να υπάρξει κάποιος συμβιβασμός και να μην οδηγηθεί η κατάσταση σε πόλωση, αλλά η μια πλευρά επέλεξε τον δρόμο της πόλωσης.

Σύμφωνα μάλιστα με τους ίδιους , οι κάτοικοι έχουν απομονώσει τον συνταξιούχο ιερέα λόγω της στάσης που κρατά και στηρίζουν τις προσπάθειες του δήμου.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος κ.Λαμπάκης αποφεύγει να αναφερθεί στο θέμα αυτό, αναμένοντας την ολοκλήρωση των ελέγχων και την έκδοση του πορίσματος με το οποίο θα αποδίδονται οι ευθύνες για το ταμειακό έλλειμμα.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναυάγιο στη Χρυσή: Δε φτάνουν οι θάλαμοι στα ψυγεία του νεκροτομείου για τους νεκρούς

Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη Στο νεκροτομείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου θα μεταφερθούν...

Το ΠΑΣΟΚ «φρενάρει» τον Τσίπρα

Με την παρουσίαση του βιβλίου του στην Αθήνα και το θέατρο...