15.8 C
Chania
Monday, December 8, 2025

Σε συνεννόηση με τους δανειστές το προσκλητήριο Τσίπρα για Συμβούλιο Αρχηγών; Διαψεύδει το Μαξίμου

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με όσα μετάδωσε το Mega Channel, σε συνεννόηση με τους δανειστές φαίνεται πως ήταν η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη σύγκληση των πολιτικών αρχηγών προκειμένου να διασφαλιστεί η απαραίτητη πλειοψηφία για να περάσει το ασφαλιστικό.

Όπως μετέδωσε το Mega, σε non paper των δανειστών προς το μέγαρο Μαξίμου επισημαίνεται ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση είναι μια φιλόδοξη προσπάθεια και εκφράζεται ταυτόχρονα η εκτίμηση ότι θα έχει δυσκολίες να περάσει από το Κοινοβούλιο γιατί περιέχει οδυνηρές περικοπές, γι’ αυτό και ζητείται ουσιαστικά η συναίνεση και άλλων πολιτικών δυνάμεων.

Και το προηγούμενο διάστημα, άλλωστε, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων που υπήρξαν οι εκπρόσωποι των πιστωτών τόνιζαν την αναγκαιότητα της συναίνεσης και των άλλων κομμάτων για το ασφαλιστικό.

Έντονη αντίδραση από το Μαξίμου: Πρωτοβουλία της κυβέρνησης και όχι των δανειστών το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

 

Προσπάθεια υπονόμευσης της πρωτοβουλίας για εθνικό διάλογο, μέσω του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, διαβλέπει η κυβέρνηση, με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού.

Όπως σημειώνεται, Η σύγκλιση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, ήταν αποκλειστικά πολιτική πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι το Mega, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, μετέδωσε ότι η κίνηση του πρωθυπουργού να καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς, ήταν σε συνεννόηση με τους δανειστές προκειμένου να διασφαλιστεί η απαραίτητη πλειοψηφία για να περάσει το ασφαλιστικό. Το κανάλι μάλιστα επικαλείται και non paper των δανειστών, σύμφωνα με το οποίο ζητείται ουσιαστικά η συναίνεση και άλλων πολιτικών δυνάμεων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου:

Σχετικά με το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών και όσα μετέδωσε προ ολίγου το ΜΕΓΚΑ

Η σύγκλιση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, γίνεται αποκλειστικά με πολιτική πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Στην κυβέρνηση δεν έχει φτάσει κανένα χαρτί των θεσμών που να ζητάει σύγκλιση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, ή οποιαδήποτε άλλου είδους πρωτοβουλία για το Ασφαλιστικό.

Από το πρωί, υπάρχει μια συστηματική προσπάθεια συγκεκριμένων κέντρων, που προσπαθούν να υπονομεύσουν με οποιονδήποτε δυνατό τρόπο την σύγκληση του Συμβουλίου. Τους πληροφορούμε ότι ο εκνευρισμός τους γίνεται ορατός, και η προσπάθειά τους πέφτει στο κενό.

dikaiologitika.gr, pontiki.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ