18.8 C
Chania
Friday, May 10, 2024

Σε σύσκεψη φορέων – κατοίκων του Δήμου Πλατανιά ο Δ. Κουτσούμπας

Ημερομηνία:

Την Κρήτη επισκέφτηκε από την Παρασκευή ως και την Κυριακή 15 Δεκέμβρη, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του, το απόγευμα της Παρασκευής, ήταν στο Δήμο Πλατανιά Χανίων όπου και μίλησε σε μαζική σύσκεψη κατοίκων και φορέων στο Πολιτιστικό Κέντρο του Μάλεμε.

Τη σύσκεψη άνοιξε ο Αλ. Μαρινάκης, γραμματέας της ΚΟ Χανίων, ενώ αμέσως μετά τα προβλήματα της περιοχής παρουσίασε συνοπτικά ο Δ. Ανθούσης, μέλος του Γραφείου της ΤΕ Χανίων του Κόμματος.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι κάτοικοι και εκπρόσωποι φορέων για να επιβεβαιώσουν ουσιαστικά όσα εισηγητικά είχαν τεθεί. Τα τεράστια προβλήματα απ’ την περσινή κακοκαιρία στο οδικό δίκτυο, η αποκατάσταση των οποίων δεν προχωρά ενώ ο χειμώνας που μπήκε επιτείνει την αγωνία των κατοίκων, η απουσία έργων αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής προστασίας, οι καταστροφές σε ζωικό και φυτικό κεφάλαιο για τις οποίες δεν αποζημιώνονται καθώς από την κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς τίθενται απαγορευτικοί όροι, ήταν μερικά απ’ όσα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης.

Την ήδη κακή κατάσταση ήρθε να επιδεινώσει η καταστροφή φέτος της ελαιοπαραγωγής από το δάκο, ενώ τους ήδη μειωμένους ψεκασμούς δακοκτονίας ήρθαν να δυσκολέψουν παραπέρα η καταστροφή του επαρχιακού δικτύου.

Παράλληλα οι κάτοικοι έρχονται αντιμέτωποι και με όλα τα κοινά για όλο το λαό ζητήματα που αφορούν την Παιδεία, την Υγεία, την έλλειψη δομών παροχής στοιχειωδών υπηρεσιών Πρόνοιας κοκ.

Μεταξύ άλλων το παρών στην κατάμεστη αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου στο Μάλεμε έδωσαν οι Απ. Βουλγαράκης πρώην αντιπεριφερειάρχης, ο πρώην δήμαρχος Βουκολιών Ν. Μπομπολάκης, ο πρώην αντιδήμαρχος Μ. Δασκαλάκης και δημοτικοί σύμβουλοι, οι πρόεδροι των Αγροτικών Συλλόγων Βουκολιών, Π. Ρουμάτων, Κολυμπαρίου, Μεσκλών, Αμυγδαλοκεφαλίου, Μύθημνας, εκπρόσωποι της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Χανίων, εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων 19 χωριών και εκπρόσωποι Τοπικών Συμβουλίων 14 χωριών.

Δείτε φωτογραφίες:

"google ad"

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σητεία: Παρουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ το τελευταίο αντίο στον Φοίβο Ιωαννίδη

Με θλίψη και συγκίνηση αποχαιρετούν σήμερα, οικογένεια, συγγενείς, φίλοι,...