23.8 C
Chania
Friday, October 4, 2024

Σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα θα εκτεθεί η σορός του Μίκη – Γ. Αγοραστάκης: Η ταφή του θα γίνει στον Γαλατά

Ημερομηνία:

Σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα από την ερχόμενη Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου έως την Πέμπτη θα εκτεθεί η σορός του Μίκη Θεοδωράκη. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχουν εξασφαλιστεί οι απαραίτητες άδειες και το  λαϊκό προσκύνημα θα πραγματοποιηθεί τηρουμένων όλων των απαραίτητων μέτρων υγειονομικής ασφάλειας.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί την Πέμπτη 10 Σεμπτεμβρίου στις 15:00 στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, ενώ δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί το πού θα πραγματοποιηθεί η ταφή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εκλιπών είχε εκφράσει την επιθυμία να ταφεί στη γενέτειρά του στο Γαλατά Χανίων, όπου βρίσκονται και οι τάφοι των γονιών και του αδερφού του.

Νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργος Αγοραστάκης, ανέφερε σε δηλώσεις του από την οικογενειακή οικία του Μ. Θεοδωράκη στον Γαλατά, πως ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης είχε επιλέξει να είναι η τελευταία του κατοικία η Κρήτη. Ο κ. Αγοραστάκης που όπως ανέφερε έχει αναλάβει απέναντί του την ευθύνη να διεκπεραιώσει την τελευταία του επιθυμία και πως “η ταφή του θα γίνει στον Γαλατά τις επόμενες ημέρες”.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες υπάρχει η σκέψη να ταφεί στο μέρος όπου είχε το εξοχικό του σπίτι, στο Βραχάτι Κορινθίας, προκειμένου να είναι κοντά στην κόρη του Μαργαρίτα και στην σύζυγό του, την Μυρτώ Αλτίνογλου και μετά την πάροδο τριετίας, η σορός του να μεταφερθεί στον Γαλατά.

Η ανακοίνωση της οικογένειας

«Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα εκτεθεί σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών

ΤΡΙΤΗ 7/09 Τετάρτη 8/09 απο

10:00 π.μ. έως 19:00 μ.μ.

Και την Πέμπτη 10:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ

Στις 15:00 μ.μ. θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στην ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ

Όσοι επιθυμούν να αποστείλουν στεφάνι μπορούν να επικοινωνήσουν με το τηλ: 210. 8088000»

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δικαστικός επιμελητής ξεσήκωσε τους πολιτικούς μηχανικούς των Χανίων

Απερίγραπτες συμπεριφορές βίωσαν σήμερα πολιτικοί μηχανικοί των Χανίων. Σύμφωνα με...