14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Σε τροχιά υλοποίησης οι διαγωνισμοί για τη δημιουργία φοιτητικών κατοικιών και στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Σε τροχιά υλοποίησης έχουν μπει οι διαγωνισμοί συνολικού ύψους 500 εκατ. ευρώ για την δημιουργία φοιτητικών κατοικιών σε Κρήτη, Θεσσαλία και Θράκη.

Ένα από τα μεγαλύτερα έργα είναι αυτό που προωθείται από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, προϋπολογισμού 250 εκατ. ευρώ. Προβλέπει την κατασκευή 3.000 φοιτητικών εστιών, εκ των οποίων οι 2.000 θα βρίσκονται στο Ρέθυμνο και οι υπόλοιπες 1.000 στο Ηράκλειο.

Το έργο διεκδικούν οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Άκτωρ Παραχωρήσεις, Αβαξ, Archirodon, Intrakat και η κοινοπραξία Μυτιληναίος – ΑΤΕΣΕ. Ο ανάδοχος θα αναλάβει την εκμετάλλευση των ακινήτων για τα προσεχή 30 χρόνια.

Σύμφωνα με το capital, τα σχήματα έχουν κληθεί να υποβάλλουν την δεσμευτική προσφορά τους στις 21 Οκτωβρίου 2022.

Τα ίδια σχήματα έχουν ενδιαφερθεί και για τα έργα: “(Α)Ολοκληρωμένη Παρέμβαση Αστικής Ανάπλασης Και Αξιοποίησης Του Βιομηχανικού Ακινήτου της Βαμβακουργίας Στη Νέα Ιωνία Βόλου για τη Δημιουργία Φοιτητικών Εστιών, Εκπαιδευτικών και Ερευνητικών Εγκαταστάσεων και Κοινωνικών Υποδομών του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας και (Β) Δημιουργία Φοιτητικών Εστιών και Εκπαιδευτικών και Ερευνητικών Υποδομών του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας στη Λαμία, με ΣΔΙΤ”. Το έργο είναι προϋπολογισμού 116 ευρώ και διεκδικούν οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Άκτωρ Παραχωρήσεις, Αβαξ, Archirodon, Intrakat και η κοινοπραξία Μυτιληναίος – ΑΤΕΣΕ.

Τέλος σε εξέλιξη βρίσκεται και το έργο “Υλοποίηση έργου φοιτητικών εστιών, εκπαιδευτικών, ερευνητικών, και λοιπών υποδομών του Δ.Π.Θ. με ΣΔΙΤ”, ενός διαγωνισμού ύψους άνω των 130 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ).

Ήδη εγκρίθηκε η προεπιλογή των πέντε υποψήφιων “μνηστήρων”, ήτοι των ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ, ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ.-Α.Τ.Ε.Σ.Ε., ΑΒΑΞ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και INTRAKAT.

Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 107.300.000 (χωρίς ΦΠΑ) το οποίο θα παρέχει τη δυνατότητα στο Πανεπιστήμιο να δημιουργήσει ένα σύνθετο οικοδομικό συγκρότημα που θα αναμορφώσει σημαντικά τις τρεις Πανεπιστημιουπόλεις (Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη).

Η διαμόρφωση και η λειτουργία των νέων κτηριακών συγκροτημάτων εντός των χώρων του Ιδρύματος θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής και τις συνθήκες εργασίας τόσο των φοιτητών όσο και των υπόλοιπων μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας στην ακριτική Θράκη.

 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...