18.8 C
Chania
Thursday, May 9, 2024

Σημαντική απόφαση υπέρ των συμβασιούχων στον τομέα της καθαριότητας στους Δήμους των Χανίων

Ημερομηνία:

Συζητήθηκαν χθες, την 27η Μαρτίου 2018, οι δυο αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χανίων (διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων) ο Σύλλογος Εργαζομένων στην τοπική Αυτοδιοίκηση Νομού Χανίων, που είναι μέλος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, εδρεύει στα Χανιά και εκπροσωπείται νόμιμα. Τους εργαζόμενους εκπροσώπησε η δικηγόρος του συλλόγου Αριέτα Στάθη και η Πρόεδρός του Αθηνά Γιαννουλάκη.

Ο σύλλογος κατέθεσε τις αιτήσεις με σκοπό την προστασία μελών του – συμβασιούχων με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου στον τομέα της καθαριότητας σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των Δήμων του νομού Χανίων, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας λήγουν την 31.12.2018, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους.

Σήμερα εκδόθηκαν οι προσωρινές διαταγές του δικαστηρίου, σύμφωνα με τις οποίες υποχρεώνονται όλοι οι Δήμοι του νομού Χανίων να αποδέχονται προσωρινά τις προσφερόμενες υπηρεσίες των εργαζομένων σε έκαστο εκ των Δήμων μέχρι την συζήτηση της αίτησης, εφόσον έως τότε δεν έχει πραγματοποιηθεί η κατάρτιση προσωρινών πινάκων διοριστέων αφενός επί της 3Κ/2018 προκήρυξης του ΑΣΕΠ που αφορά στην κάλυψη των εν λόγω θέσεων για τους Δήμους Χανίων, Πλατανιά, Αποκορώνου και Σφακίων και αφετέρου σχετικής προκήρυξης του ΑΣΕΠ που αφορά στην κάλυψη των εν λόγω θέσεων για τους Δήμους Κισσάμου και Καντάνου Σελίνου.

Aυτό πρακτικά σημαίνει ότι έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία και τοποθετηθούν οι εργαζόμενοι που θα επιλεχθούν μέσω ΑΣΕΠ, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι παραμένουν στη θέση τους.

Να σημειωθεί ότι οι Δήμαρχοι των Δήμων Πλατανιά, Σφακίων και Αποκορώνου παρευρέθηκαν οι ίδιοι κατά την συζήτηση της προσωρινής διαταγής, στηρίζοντας την παραμονή των εργαζόμενων στους Δήμους τους. Ομοίως και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι των Δήμων Χανίων και Καντάνου-Σελίνου.

Από την πλευρά του ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ν. Χανίων αγωνίζεται με κάθε νόμιμο μέσο για την προάσπιση των δικαιωμάτων και της εργασίας των εργαζόμενων.

Η θέση πάντως του Συλλόγου είναι ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα έπρεπε να γίνουν αορίστου αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Από εκεί και πέρα, από τη στιγμή που έχει βγει η προκήρυξη του ΑΣΕΠ, υπάρχει αναμονή για τα αποτελέσματα. Μέχρι να τοποθετηθούν πραγματικά όσοι επιλεγούν στις δουλειές τους, ο Σύλλογος θέλει οι εργαζόμενοι να συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους ώστε να μη μείνουν άνεργοι, γιατί πρέπει να τρέφουν τις οικογένειες, αλλά και επειδή και οι δήμοι εξυπηρετούν έτσι τις ανάγκες τους αφού δε θα μείνουν δίχως εξειδικευμένο προσωπικό.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ