15.8 C
Chania
Wednesday, May 1, 2024

Σημαντικό βήμα για τη σύσταση και λειτουργία Δικτύου Κρητικού Τυριού

Ημερομηνία:

Παρουσία του γ.γ. Εμπορίου του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Tουρισμού Αντώνη Παπαδεράκη, υπογράφτηκε το καταστατικό της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας που δημιουργήθηκε με σκοπό την προβολή και ανάδειξη των κρητικών τυροκομικών προϊόντων, καθώς και την προώθησή τους στην εσωτερική και τη διεθνή αγορά.

Η εταιρεία δεν θα ασκεί δραστηριότητες παραγωγής, μεταποίησης ή εμπορίας τυριού και άλλων τυροκομικών προϊόντων, αλλά θα αναπτύσσει πρωτοβουλίες που θα συμβάλλουν στην τόνωση της ταυτότητας και αναγνωρισιμότητας του Κρητικού Τυριού.

Η διαδικασία εγγραφής στο Δίκτυο Κρητικού Τυριού παραμένει ανοικτή για φυσικά ή νομικά πρόσωπα και ολοκληρώνεται με την έγκριση της σχετικής αίτησης από τη Γενική Συνέλευση.

Στόχος της προσπάθειας που ξεκίνησε το Επιμελητήριο Ηρακλείου, είναι να πραγματοποιηθούν  δράσεις που θα δώσουν τη δυνατότητα σε μικρές και μεγάλες τυροκομικές μονάδες της Κρήτης να προωθήσουν τα προϊόντα τους σε νέες αγορές και κυρίως να γίνει γνωστό το ΚΡΗΤΙΚΟ ΤΥΡΙ ως βασικό στοιχείο της Κρητικής Διατροφής και της πολιτιστικής της κληρονομιάς

Η Κρήτη διαθέτει περισσότερες από 100 τυροκομικές μονάδες, οι οποίες μέσω του Δικτύου μπορούν να βρουν πρόσβαση σε νέες αγορές ενώ σημαντικό ρόλο μπορούν να διαδραματίσουν τα Τεχνολογικά και Πανεπιστημιακά Ιδρύματα του νησιού για την ανάδειξη των ποιητικών χαρακτηριστικών του κρητικού τυριού.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ