20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Σκάνδαλο υποκλοπών: Καϊλή και ΕΛΚ μπλοκάρουν την εξέτασή του από ευρωπαϊκές αρχές

Ημερομηνία:

Προσπάθεια της Εύας Καϊλή και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο οποίο ανήκει η ΝΔ, να μπλοκάρουν την προγραμματισμένη, για τις 30 Αυγούστου, επίσκεψη της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για θέματα spyware (PEGA), αποκαλύπτει δημοσίευμα του Politico.

Την ώρα που τα διεθνή δημοσιεύματα κάνουν λόγο για «ελληνικό Watergate», η ευρωβουλεύτρια με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, σε συνεργασία με το ΕΛΚ, βάζουν εμπόδια στην εξέταση από τις ευρωπαϊκές αρχές του σκανδάλου των υποκλοπών.

Συγκεκριμένα, καθώς γίνεται προσπάθεια από τις ευρωπαϊκές πολιτικές οικογένειες της Αριστεράς και των φιλελεύθερων (Renew) απέναντι στο ΕΛΚ, να υπάρξει ακρόαση του Νίκου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, η Εύα Καϊλή δηλώνει ότι «η Κομισιόν πρέπει πρώτα να πάει σε χώρες που παραδέχτηκαν ότι χρησιμοποιούν spyware», προσθέτοντας ότι «αν μια χώρα δηλώνει ότι δεν το χρησιμοποιεί, δεν μπορεί να υπάρξει περαιτέρω έρευνα».

Η ίδια, σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, προσθέτει ότι «ο Ν. Ανδρουλάκης και ο Θ. Κουκάκης μπορούν να κληθούν αφότου ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική διαδικασία στην Ελλάδα».

Την ίδια ώρα, πηγές προσκείμενες στο ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ κάνουν λόγο για δυσαρέσκεια, αναφορικά με την στάση της Εύας Καϊλή καθώς επίσης και για τη σύμπλευσή της με το ΕΛΚ.

Τέλος, το Politico επισημαίνει ότι ο Κ. Μητσοτάκης «επιδιώκει να εκτρέψει τις κοινοβουλευτικές επιθέσεις που δέχεται για το σκάνδαλο της ελληνικής κατασκοπείας. Ο Έλληνας πρωθυπουργός αρνείται ότι εμπλέκεται σε τηλεφωνικές παραβιάσεις και λέει ότι ξένες δυνάμεις επιχειρούν να αποσταθεροποιήσουν το έθνος».

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ