17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Σκέψεις για μετoνομασία της Creta Farms σε «Αλλαντοβιομηχανία Ρεθύμνου»

Ημερομηνία:

Το τέλος εποχής για την άλλοτε κραταιά αλλαντοβιομηχανία της χώρας, την Creta Farms, γράφτηκε όταν ο εμφύλιος πόλεμος των πρώην βασικών μετόχων, αδερφών Δομαζάκη την οδήγησε στο παρά ένα της καταστροφής και στα χέρια του επιχειρηματία Δημήτρη Βιντζηλαίου περίπου δύο χρόνια πριν μέσω της IMPALA INVEST BV.

Μία κίνηση που ουσιαστικά έθεσε σχεδόν το σύνολο του ενεργητικού και τμήμα του παθητικού της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας κάτω απ’ την ομπρέλα της Bella Bulgaria, του ομίλου τροφίμων που δημιούργησε τα προηγούμενα χρόνια ο επιχειρηματίας στη Βουλγαρία.

Η Impala Hellas με μοναδικό μέτοχο την Bella Bulgaria, που συστάθηκε στις αρχές του 2020 μετονομάστηκε τελικά σε Creta Farm Foods με την απορρόφηση όλων των παραπάνω, αφήνοντας την παλιά Creta Farms ένα «κουφάρι», στο οποίο πέραν των δύο αδελφών «εγκλωβίστηκαν» και πολλοί μέτοχοι που βρέθηκαν εν τω μέσω του εμφυλίου μη μπορώντας να αντιδράσουν μετά και την αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών.

Όλοι αυτοί τώρα υποτίθεται καλούνται να αποφασίσουν τη μετονομασία του «κουφαριού» μιας και η διοίκηση που είχε οριστεί απ’ τον Ιανουάριο του 2020 αποφάσισε να προτείνει την αλλαγή επωνυμίας, διακριτικού τίτλου καθώς και έδρας σε έκτακτη Γενική Συνέλευση που συγκάλεσε για τις 23 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα προτείνει να εγκρίνουν την αλλαγή της επωνυμίας από «ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» σε «ΑΛΛΑΝΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ». Παράλληλα προτείνει την αλλαγή του διακριτικού τίτλου της εταιρείας από «ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ Α.Β.Ε.Ε.» σε «ΑΛΛΑΝΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΑΕΒΕ». Με βάση τα παραπάνω η εταιρεία θα αποκαλείται στο εξωτερικό “Rethymnon Meat Industry Industrial and Commercial SA”.

Επιπρόσθετα στη ΓΣ οι μέτοχοι καλούνται να αποφασίσουν και τη μεταφορά της έδρας της επιχείρησης απ’ τον Δήμο Αρκαδίου Νομού Ρεθύμνης, όπου ο Στυλιανός Δομαζάκης, είχε δημιουργήσει το 1970 την πρώτη οργανωμένη μονάδα χοιρινού κρέατος, στην πόλη του Ρεθύμνου.

Μπορεί να σημαίνει αυτό προσπάθεια επανεκκίνησης και κάτι από το οποίο έχουν να ελπίζουν κάτι οι μέτοχοι; Μάλλον όχι! Περισσότερο αποσκοπεί στο να κοπεί η οποιασδήποτε σύνδεση με το νέο σχήμα της Creta Farm Foods που δημιουργήθηκε. Εξάλλου στο «κουφάρι» δεν έμεινε και τίποτα αξίας από το οποίο οι μέτοχοι είχαν να ελπίζουν σε κάτι…

newmoney.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Έρευνα Eteron: Ο αθέατος κόσμος της εργασίας των νέων – Δεν βγάζουν τον μήνα

Η νέα έρευνα του Eteron που παρουσιάζουμε σήμερα εντάσσεται στο ερευνητικό πρόγραμμα “Youth...

Επιστολή: Απαραίτητος καθαρισμός των οικοπέδων

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Κύριε δ/ντά, Θέλω μέσω της έγκριτης...