16.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Σκληρή απάντηση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ στον Καψή: Θα καλύψουμε εμείς την ελληνική Προεδρία στην Ε.Ε.

Ημερομηνία:

Συνεχίζεται ο πόλεμος μεταξύ των δημοσιογράφων της ΕΡΤ και του Παντελή Καψή, μετά την ανακοίνωση τους πως επιθυμούν να αναλάβουν την κάλυψη της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε., καθώς η ΔΤ δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε ένα τέτοιο έργο.

«Διακηρύσσουμε την πρόθεσή μας να αναλάβουμε και την κάλυψη της ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης μιας και κατά δήλωση του αρμοδίου υφυπουργού, η “ΔουΤου” αδυνατεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός τέτοιου απαιτητικού έργου» απαντούν σε ανακοίνωση τους, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, τονίζοντας πως η ακυρότητα των απολύσεων εκκρεμεί ακόμα στα δικαστήρια.

Εξάλλου, η ΕΣΗΕΑ, με χθεσινή της ανακοίνωση, τονίζει πως «ο Παντελής Καψής, ύστερα από ερώτηση του βουλευτή Δωδεκανήσου, Δημήτρη Κρεμαστινού, παραδέχτηκε ότι έχει καθυστερήσει πολύ η δημιουργία του Νέου Φορέα (ΝΕΡΙΤ) και ότι το πρόγραμμα της μεταβατικής ΔΤ είναι υποδεέστερο της ΕΡΤ. Ωστόσο, αντί να παραδεχτεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί μετά το κυβερνητικό πραξικόπημα της 11ης Ιουνίου 2013 και να αποκαταστήσει τη νομιμότητα, εντελώς αυθαίρετα, για μια ακόμα φορά, προσπάθησε να μεταφέρει την ευθύνη στους αγωνιζόμενους απολυμένους συναδέλφους της ΕΡΤ».

«Αν θέλει ο κ. Καψής να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της χώρας έναντι της EBU, οφείλει να βρει τρόπο να ξαναλειτουργήσει η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση με σοβαρότητα και θεσμική διαφάνεια, να προχωρήσει σε ουσιαστικό διάλογο με την ΕΣΗΕΑ και όχι να συνεχίζει να αγνοεί τη νομιμότητα με πελατειακά κόλπα, εποχικές συμβάσεις, ανασφάλιστη εργασία, αδιευκρίνιστες δαπάνες και ξεπούλημα της περιουσίας της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Χανιώτες τίμησαν στους δρόμους την Εργατική Πρωτομαγιά | Φωτός

Μαζικά με τα σωματεία τους (κυρίως αυτά που πρόσκεινται...

Πρωτομαγιά: Ο “Αγώνας της Κρήτης” συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Ο "Αγώνας της Κρήτης" συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την...

Συναγερμός για τραυματία με σφαίρα στην πλάτη – Δέχτηκε επίθεση με όπλα στον Δήμο Γόρτυνας

Συναγερμός στις Αρχές ύστερα από πληροφορίες για επεισόδιο με...

«Ξεσκονίζουν» Κρητικούς για παράνομες επιδοτήσεις με εικονικά μισθωτήρια στα Γιαννιτσά

Μεγάλη… πέραση σε Κρητικούς είχαν, ως φαίνεται, τα Γιαννιτσά...