13.8 C
Chania
Monday, December 15, 2025

Σκληρή δήλωση Βιρβιδάκη για τον «απολογισμό» της δημοτικής αρχής

Ημερομηνία:

Ο πρώην Δήμαρχος Χανίων και επικεφαλής του συνδυασμού “Χανιά 21ος αιώνας” Κυριάκος Βιρβιδάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Σε δημόσια δήλωση μου στις 19/1/2012 είχα αναφέρει:

” Θεωρώ υποχρέωση μου να περιμένω τον έστω και καθυστερημένο ( αφού η ανακοίνωση πρέπει να γίνει 15 ημέρες πριν ) απολογισμό του Δήμου Χανίων για να κάνω τις απαραίτητες κατά την γνώμη επισημάνσεις σε ειδική συνέντευξη τύπου όπου και θα τονίσω την ασυνέπεια λόγων και έργων και όχι μόνο.”

Μετά την προχθεσινή ” παράσταση ” στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και την απουσία του συνόλου των Εκπροσώπων των θεσμοθετημένων φορέων αλλά και του συνόλου των προέδρων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων ( με εξαίρεση τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας των Χανίων ) δεν θεωρώ σκόπιμο να προχωρήσω στην συνέντευξη.

Στα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής εγγράφεται και η  απαξίωση του θεσμού. »

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καρυστιανού: «Το κίνημα μπορεί να γίνει κόμμα»

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ιδρύσει κόμμα η Μαρία Καρυστιανού,...

Τιμές τροφίμων στην Ευρώπη: Ποιες χώρες είναι οι πιο ακριβές και πού κατατάσσεται η Ελλάδα

Η Ευρώπη είναι μια ποικιλόμορφη ήπειρος με σημαντικές διακυμάνσεις στις τιμές...