25.7 C
Chania
Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου, 2026

Σκληρή προειδοποίηση Νετανιάχου στο Ιράν: «Αν μας επιτεθείτε, θα δεχθείτε πλήγμα που δεν θέλω να αποκαλύψω»

Ημερομηνία:

Νέα προειδοποίηση προς την ηγεσία του Ιράν απηύθυνε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, στέλνοντας μήνυμα αποτροπής εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός κράτησε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι σε περίπτωση μιας νέας επίθεσης κατά του Ισραήλ, η απάντηση θα είναι καταστροφική. «Αν μας επιτεθεί, θα δεχθεί πλήγμα που δεν θέλω να σας αποκαλύψω»,έδωσε να εννοηθεί ο Νετανιάχου, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας άνευ προηγουμένου στρατιωτικής αντίδρασης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Ισραήλ είναι η μόνη χώρα που δεν έχει υποστεί ιρανικά αντίποινα το τελευταίο διάστημα. Ο λόγος, όπως σημείωσε, είναι ότι η Τεχεράνη γνωρίζει πως η απάντηση του Ισραήλ θα είναι σκληρή.

Επίσης, ο Νετανιάχου αναφέρθηκε στις εξελίξεις μετά τις 7 Οκτωβρίου, θέτοντας ένα ρητορικό ερώτημα: «Ποιος θα το πίστευε, στις 7 Οκτωβρίου, ότι θα αλλάζαμε το πρόσωπο της Μέσης Ανατολής; Εγώ το πίστευα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Περιγράφοντας την στρατηγική του, επεσήμανε πως «η πρόθεσή μου ήταν να συγκρουστούμε τελικά με το Ιράν, να κόψουμε τα πλοκάμια, να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση και να αποδυναμώσουμε τον ‘Άξονα του Κακού’· και το κάναμε».

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τοποθετήθηκε και για τις επικείμενες εκλογές στη χώρα, θέτοντας κρίσιμα ερωτήματα για το μέλλον της περιοχής.

Ο Νετανιάχου τόνισε επίσης ότι:«Το κεντρικό ερώτημα σε αυτές τις εκλογές είναι: Ποιος θα ολοκληρώσει αυτό που πρέπει να ολοκληρωθεί; Ποιος θα βάλει επιτέλους τέλος σε αυτό το καθεστώς στο Ιράν; Ποιος θα εξουδετερώσει επιτέλους τη Χεζμπολάχ; Ποιος θα εξουδετερώσει επιτέλους τη Χαμάς;».

Καταλήγοντας, ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός άσκησε κριτική στους πολιτικούς του αντιπάλους, υποστηρίζοντας πως «οι πολιτικοί μου αντίπαλοι υποχωρούν σε κάθε πίεση. Η Αμερική τούς λέει ‘όχι’ και εκείνοι τρέμουν αμέσως. Θα το κάνουν; Όχι. Δεν θα το κάνουν. Εμείς το κάνουμε».

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ