12.8 C
Chania
Sunday, December 14, 2025

Σκοτώνουν τα ακίνητα

Ημερομηνία:

Μυστικό σχέδιο κυβέρνησης – τρόικας για να φθάσουν τα νεόδμητα τριάρια στις καλές περιοχές τις 45.000 ευρώ!Μυστικό σχέδιο Τρόικας-κυβέρνησης προιόν μιας άτυπης συμφωνίας ανάμεσα στα δύο μέρη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Οι Τροικανοί μετά από 3 χρόνια στην Ελλάδα εκτιμούν ότι ο μόνος τρόπος να πέσουν οι τιμές στην ελληνική αγορά και ο φαύλος κύκλων των υπεριτιμολογήσεων που στήνουν τα καρτέλ, ιδιαίτερα στον τομέα των τροφίμων, είναι να υποστούν καθίζηση οι τμές των ακινήτων.

Για να σας δώσουμε μια εικόνα το σχέδιο θα έχει ολοκληρωθεί όταν η τιμή πώλησης σε νεόδμητο τριάρι 80 τ.μ στην Κάτω Γλυφάδα και στο Νέο Ψυχικό πιάσουν οροφή στις 45.000 ευρώ!

Μιλάμε για τιμές της δεκαετίας του ΄80 μια και σ΄αυτά τα επίπεδα επιδιώκουν να επιστρέψουν οι τιμές των ακινήτων κι αυτό για να συμπαρασύρουν ολόκληρη την αλυσίδα της αγοράς.

Στον συγκεκριμένο σχεδιασμό εντάσσεται και η απελευθέρωση των πλειστηριασμών.
Οι φόβοι από μια κοινωνική αναταραχή που μπορεί να προκαλέσει το μέτρο είναι έντονοι και τα κυβερνητικά στελέχη έχουν πλήρη επίγνωση, έχοντας στο μυαλό τους και ανάλογα παραδείγματα από την Ισπανία. Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, είναι εξαιρετικά ισχυρές οι πιέσεις που δέχονται τόσο από την τρόικα όσο και από παράγοντες της αγοράς, με αποτέλεσμα να επιχειρούν ισορροπία σε τεντωμένο σκοινί, καθώς τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη αναγνωρίζουν ότι η αγορά περιμένει το μέτρο για να τονωθεί (!)

Μιλάμε για βίαιη φτωχοποίηση η οποία θα περάσει με το νέο Μνημόνιο που ετοιμάζεται ήδη μια και οι δόσεις που έχουμε να λαμβάνουμε από τους δανειστές μας ολοκληρώνονται τον Φεβρουάριο του 2014.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 13/12/1943 – ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ

Ένα σπουδαίο κείμενο του αντιστασιακού Χαράλαμπου Ρούπα για το...

Ελληνικό Εθνικό ταμείο φυσικού αερίου και πετρελαίων

Του Γιώργου Ουρανού Νορβηγικό Κρατικό Ταμείο Συντάξεων  Με αφορμή την πιθανολογούμενη...

Μία αλλιώτικη ενατένιση: Η έκθεση ζωγραφικής του Φώτη Λαγουδάκη

Της Πηνελόπης Ντουντουλάκη Η έκθεση ζωγραφικής του Φώτη Λαγουδάκη ,...