25.8 C
Chania
Monday, June 17, 2024

Σκούπα σε επιχειρήσεις “σκραπ” στην Κρήτη για παλιοσίδερα – Συλλήψεις για κλεμμένα αντικείμενα

Ημερομηνία:

Τέσσερις συλλήψεις σε επιχειρήσεις σκραπ, δηλαδη επιχειρήσεις ανακύκλωσης μετάλλων, πραγματοποίησε η Αστυνομία στην Κρήτη στο πλαίσιο συντονισμένου ελέγχου σε ολόκληρο το νησί.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συλληφθέντες φέρονται να κατηγορούνται για αποδοχή και διάθεση αντικειμένων προϊόντων εγκλήματος αφού η ύπαρξή τους στις μάντρες σκραπ δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί. Επίσης φέρονται να βαρύνονται και με κατηγορίες για παράνομ απασχόληση εργατών καθώς εντοπίστηκαν εργαζόμενοι που δεν ήταν νόμιμοι αλλά επιπλέον δεν έιχαν άδεια εισόδου ή παραμονής στη χώρα. Και οι αλλοδαποί εργαζόμενοι συνελήφθησαν.

Το αστυνομικό δελτίο αναφέρει σχετικά:

“Αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν την 29.08.2023 σε επιχειρήσεις υποδοχής, επεξεργασίας και ανακύκλωσης παλαιών σιδήρων και μεταλλικών αντικειμένων σε περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης στο πλαίσιο του σχεδίου «ΗΦΑΙΣΤΟΣ».

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης. Επιπλέον συμμετείχαν υπάλληλοι του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε), της Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), του Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.) και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου.

Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε εγκαταστάσεις εταιριών συλλογής, μεταφοράς αποθήκευσης, διαχείρισης και επεξεργασία παλαιών σιδήρων και  μεταλλικών αντικειμένων (SCRAP).

Στο πλαίσιο αυτό, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα και συγκεκριμένα δύο ημεδαποί και δύο αλλοδαποί για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών -πρόσληψη και απασχόληση μη νόμιμων αλλοδαπών, παράνομη είσοδος αλλοδαπών-,  ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρη μοτοσυκλετών και ηλεκτρικές συσκευές των οποίων διερευνάται η νομιμότητα προέλευσης.

Επιπλέον βεβαιώθηκαν:

•    1 φορολογική παράβαση (μη έκδοση τιμολογίου)
•    2 παραβάσεις για ανασφάλιστη εργασία
•    1 παράβαση με διοικητικό πρόστιμο σχετικά με Νομοθεσία περί περιβαλλοντικών όρων.
•    10 τροχονομικές παραβάσεις (επισφαλής φόρτωση οχημάτων με μεταλλικά αντικείμενα, στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, φθαρμένα ελαστικά φορτηγών κλπ.)

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν”.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ουκρανία: Τα κύρια σημεία του τελικού ανακοινωθέντος της Συνόδου Κορυφής

Περίπου 80 χώρες συμφώνησαν σήμερα στην Ελβετία στην «Σύνοδο Κουρφής/Διεθνή...

Κουρταλιώτικο φαράγγι: Αναστάτωση με νεαρό που λίγο έλειψε να πνιγεί

Σε κίνδυνο βρέθηκε την Κυριακή νεαρός που βούτηξε στα...