14.8 C
Chania
Tuesday, December 9, 2025

Σκυλιά στα αζήτητα, ζητούν ένα σπίτι στα Χανιά

Ημερομηνία:

Οι εικόνες από χτυπημένα παραμελημένα ζώα, είναι εικόνες που σοκάρουν. Παντού ανά τον κόσμο υπάρχουν σκυλιά στους δρόμους που οι περισσότεροι σιχαίνονται να πλησιάσουν. Εκείνα δεν έχουν φωνή για να φωνάξουν βοήθεια. Ευτυχώς υπάρχουν συνάνθρωποι μας που ακούν αυτή την έκκληση, ευαισθητοποιούνται και μέσω των ζώων παραδίδουν μαθήματα ανθρωπιάς.

Τέτοια ζώα υπάρχουν και δίπλα μας. Στα Χανιά πριν λίγες ημέρες βρέθηκαν σε άθλια κατάσταση η Τσίχλα και ο Ατσίδας, δύο σκυλιά όπως τα ονόμασαν τα μέλη του φιλοζωικού συλλόγου Χανίων. Η Τσίχλα βρέθηκε στην Αγία Μαρίνα, στις αρχές του νέου έτους, σε κρίσιμη κατάσταση: πολύ αδύναμη, με πρησμένα άκρα, χωρίς τρίχωμα στα μπροστινά πόδια και το κεφάλι, με μια μεγάλη πληγή στον λαιμό, δέρμα «γερασμένο» και μυρωδιά αφόρητη από την σηψαιμία..Η διάγνωση ήταν Δεμοδήκωση (παράσιτο στο δέρμα), ενώ βρέθηκε θετική στη Λεισμανίαση (1/200). Με τη φροντίδα των κτηνιάτρων και των μελών του φιλοζωικού συλλόγου η υγεία της συνεχώς βελτιώνεται. Οι πληγές της επουλώνονται και τώρα αυτό το υπέροχο ημίαιμο βέλγικο λυκόσκυλο με πολύ καλό χαρακτήρα ζητά μια οικογένεια για υιοθεσία. Το Σάββατο υποβλήθηκε στην πρώτη επέμβαση για να κλείσει το τραύμα στον λαιμό της και έπεται συνέχεια.

Την φροντίδα της Στέλλας, μέλους του φιλοζωικού συλλόγου, δέχεται προσωρινά και ο Ατσίδας. Πριν λίγες ημέρες ο φιλοζωικός σύλλογος τον στείρωσε και τον φροντίζει μέχρι και αυτός να βρει μια οικογένεια. Για μήνες περιπλανιόταν στους χώρους του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Χανίων και δεχόταν την φροντίδα των ανθρώπων του Θεραπευτηρίου, όμως δε γινόταν να κυκλοφορεί άλλο εκεί ελεύθερος και απομακρύνθηκε. Είναι υγιέστατος απλά πολύ φοβισμένος και το μόνο που ζητά είναι ένα σπίτι.

Τα μέλη του συλλόγου η Προστασία των ζώων κάνουν έκκληση σε όποιον αγαπά τα ζώα και μπορεί να υιοθετήσει την Τσίχλα ή τον Ατσίδα να επικοινωνήσει μαζί τους. Και τα δύο σκυλιά είναι ακίνδυνα με καλό χαρακτήρα.

Η θέληση και η αγάπη δείχνουν ότι τα πάντα είναι εφικτά. Όπως και με αυτό το παράλυτο ντόπερμαν. Στην Αμερική φιλόζωοι του έκαναν σε ειδικό κέντρο βελονισμό και φυσιοθεραπεία και μετά από λίγους μήνες ο Κένι έτρεξε ξανά.

neatv.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έρχεται ρύθμιση για οφειλές το Δημόσιο: Ποιοι θα ανακουφιστούν, τι προβλέπεται

Νέα ρύθμιση για χρέη και οφειλές προς το Δημόσιο εμφανίζεται να επεξεργάζεται το...

Taste Atlas: Η Κρήτη στο Νο 3 των γαστρονομικών προορισμών παγκοσμίως

Η Ελλάδα σάρωσε την παγκόσμια γαστρονομική λίστα του Taste Atlas,...

Κρήτη: Στο νοσοκομείο από πέτρα στο πρόσωπο ο διοικητής του ΤΑΕ Χανίων

Ο διοικητής του ΤΑΕ Χανίων τραυματίστηκε στη διάρκεια των...