14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Σκωτία: Καταδίκη για τον Κρητικό με τον εκρηκτικό μηχανισμό στο πάρκο

Ημερομηνία:

Σχεδόν ένα μήνα μετά την  πλήρη ομολογία του για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού με ενσωματωμένα καρφιά μέσα σε μία κούτα, την οποία είχε αφήσει στο πολυσύχναστο πάρκο του  Εδιμβούργου  Princes  Street  Gardens, τον Ιανουάριο του 2018,  ο 35χρονος κρητικός Ν. Κ. (τα στοιχεία του και η φωτογραφία του  έχουν δημοσιοποιηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα Police Scotland) καταδικάστηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο του Εδιμβούργου σε ποινή φυλάκισης 8 ετών και 4 μηνών. Μία απόφαση που σχολίασε με μεγάλη ικανοποίηση ο επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής Μονάδας της Αστυνομίας της Σκωτίας.

«Η καταδίκη του Ν. Κ. είναι το επιστέγασμα μιας τετραετούς έρευνας» τόνισε, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην στενή και καλή συνεργασία Βρετανών στελεχών της Αντιτρομοκρατικής με συναδέλφους τους από την Ευρώπη και την Αμερική.

Όπως είχε γράψει η «Π», ο  μηχανισμός είχε εξουδετερωθεί από κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Μονάδας, καθώς έγινε αντιληπτός από φύλακα του πάρκου. Μάλιστα στο εσωτερικό της κούτας αναγραφόταν “f**k you all”.

Ο 35χρονος,  πρώην καθαριστής στο  Granton Road, εγκαταστάθηκε στη Σκωτία το 2013. Συνελήφθη τα ξημερώματα της 15ης Ιουνίου, στο North Bridge. Στο δικαστήριο ναι μεν παραδέχτηκε ότι εκείνος άφησε στο πάρκο τον εκρηκτικό μηχανισμό, ισχυρίζεται ωστόσο ότι δεν είχε ρυθμιστεί να εκραγεί και ότι η πρόθεση του δεν ήταν να προκαλέσει κακό με τραυματισμούς αλλά να αναστατώσει.

Ένα μήνα μετά τον εντοπισμό της  συσκευής επικοινώνησε με έναν δημοσιογράφο εφημερίδας στέλνοντας μια σχετική φωτογραφία ενώ αυτοπροσδιορίστηκε   ως «εραστής της μηδενιστικής αντιπολιτικής βίας». Οι διωκτικές Αρχές φέρεται να έφτασαν στα ίχνη του από DNA που βρέθηκε σε μονωτική  ταινία στον αυτοσχέδιο μηχανισμό.

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στο δικαστήριο ο 35χρονος φέρεται τον Φεβρουάριο του 2018 να έστειλε ένα email σε ρεπόρτερ εφημερίδας με αναγραφόμενο αποστολέα   «Διεθνής τρομοκρατική ομάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο». Σε αυτό περιείχε έναν σύνδεσμο προς έναν οικολογικό εξτρεμιστικό ιστότοπο όπου ανέλαβε ανώνυμα την ευθύνη. Υπέγραψε ως «Misanthropos Cacogen» και ισχυρίστηκε ότι ήταν μέλος της «Διεθνούς Τρομοκρατικής Μαφίας».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...