18.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Σοβαρά και καθόλου εύθυμα: Ελλάδα με… το κομμάτι!

Ημερομηνία:

Του Αντ. Χαρχαλάκη

   Τα μάθατε αγαπητοί μου; Εδώ και στο εξής, εκτός από τα καρπούζια πωλούνται με το κομμάτι και χώρες! Στην προκειμένη περίπτωση, ο αγοραστής είναι από θερμή χώρα, με κολλημένο το στόμα από το ξηρό κλίμα του τόπου του κι από το πετρέλαιο που αφθονεί σε σχέση με το πόσιμο νερό αλλά και το θαλασσινό, κατάλληλο για μπάνια και εν συνεχεία για ηλιοθεραπεία! Θα πείτε βέβαια, αν ο αγοραστής είναι κάποιος εμίρης, όπως π.χ. ο εμίρης του Κατάρ, τι ανάγκη έχει από ηλιοθεραπεία και μαύρισμα… Τέλος πάντων… Θα σκεφτείτε προφανώς τι αγοράζει, σάμπως γόνιμη αγροτική γη, αστική γη των Βορείων προαστίων, ή στρατηγικής σημασίας εθνικό χώρο, που στο κάτω – κάτω κι αυτόν που είχαμε προς Ανατολάς, τον παραμελήσαμε χάριν «συνεννόησης» με γείτονες… που δια χειρός του Σαμαρά, μπορεί ακόμα και εντός της ελληνικής ΑΟΖ να μοιραστούμε τα κοιτάσματα! Λες και τρέχουν τα ευρώ από τα μπατζάκια μας!! Όσο για την πώληση στο Κατάρ,  χαράς το πράμα! Κάτι ξερονήσια ακατοίκητα, με μόνους κατοίκους τα γλαροπούλια! Όμως για να σοβαρευτούμε, δεν αποτελούν εθνικό έδαφος, όπως μας μάθαιναν στα σχολεία. Που μας καλλιεργούσαν και μας καλλιεργούν τον ασίκικο χαρακτήρα για την υπεράσπιση των, αν κάποιοι ξένοι τα επιβουλευτούν!! Αμ πώς! Και να πέφταμε λέει «υπέρ πίστεως και πατρίδος» αν η πατρίς το επιβάλει!! Μπορεί βεβαίως, να πει κάποιος με μειωμένη εθνική συνείδηση (την οποία απέκτησε εν τη προόδω του χρόνου και της κρίσης) : ποια πατρίδα, αυτή η θαλασσοδαρμένη βραχώδης και άγονος, ή αυτή που εδρεύει εντός Αθηνών και τρώει και δεν χορταίνει; Κι όσα δεν τρώει – αφήνοντάς τα για αργότερα – τα στέλνει εκτός πατρίδος (των Αθηνών) εκεί κατά Ελβετία μεριά, είτε κρυφά , είτε φανερά… Νομίζετε αγαπητοί μου πως κάνω πλάκα; Κάποιοι άλλοι κάνουν πλάκα, αυτοί που μας λένε πως στέγνωσε η χώρα  από ρευστό. Που επίσης κάνουν πλάκα, πως μπορούν να συνυπάρχουν πολιτικά «ανόμοιες» πολιτικές δυνάμεις, δηλ. δεξιές – Σοσιαλιστικές – «Αριστερές»!!! (Θα ‘πρεπε να βάλω πιο πολλά θαυμαστικά βεβαίως, βεβαίως…) Κι αυτή η σύμπραξη, όπως και άλλες, δεν δείχνει σαν παγκόσμια πρωτοτυπία, εκτός αν είμαι πολιτικά αναλφάβητος;;; Βεβαίως κι αν δεν είμαι, τυγχάνω άσχετος με ότι έχει σχέση με τον πατριωτισμό… νέας κοπής! Αν και γνωρίζω το απόφθεγμα: «Ανάγκα και θεοί πείθονται», πόσο μάλλον άνθρωποι!! Που προσπαθούν φιλότιμα να κάνουν ότι και οι μονταριστές ρούχων: Για να μπαλώσουν ένα ρούχο, όταν δεν έχουν όμοιο ύφασμα κόβουν τα μανίκια και το μπαλώνουν! Απ’ αυτή την πρακτική βγήκε η φράση: «Κόβουν τα μανίκια για να μπαλώσουν το πουκάμισο». Σου λένε: Τι να κυβερνάμε χώρα , εκτάσεως 127.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων ας πούμε, τι να κυβερνώ μικρότερη, με ξερονήσια που δεν παράγουν τίποτε… Στο κάτω – κάτω, έτσι βουλώνουν τα στόματα του αγωνιζόμενου πληθυσμού, που του δίνουν να καταλάβει κάποια απλά πράγματα: Αν διαμαρτύρεστε για περικοπές σε συντάξεις – μισθούς, για ακρίβεια, αν γκρινιάζετε για θέματα κοινωνικής πολιτικής και άλλα, δεν το ‘χουμε σε τίποτα να πουλήσουμε κι άλλη Ελλάδα! Διαλέξτε και πάρτε!

Δεν θέλω να μας προσβάλω, όμως φοβάμαι πως είμαστε καχύποπτοι: Τι γίνανε, που πήγανε οι οικονομικοί πόροι της χώρας, «οι παντόφλες» όπως θα ‘λεγε κάποιος στη «μαλλιαρή» της εποχής μας. Φυσικά εκτός αυτό, κάποιοι προτιμούν καλούς μισθούς, συντάξεις, από τα θαλασσοδαρμένα χαράκια, που στο κάτω –κάτω δεν τρώγονται! Να πω ότι εκεί φτάσαμε ή μας έφτασαν; Ότι και να πω, το γεγονός είναι πως έχουμε καταφέρει μια παγκόσμια πρωτιά: είμαστε η μόνη χώρα της υφηλίου, που πουλάμε την πατρίδα μας για να … τη σώσουμε!!! Να σώσουμε δηλαδή  τον… οργανισμό της κι ας εκποιήσουμε το σώμα της!!! Φυσικά το team των φυσικών προσώπων που… διακονούν αυτό τον «οργανισμό»!! Τι λέτε δεν αξίζουμε να φιλοξενηθούμε στο βιβλίο Γκίνες; Να δώσετε την απάντηση στις μελλοντικές εκλογές…

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ