26.8 C
Chania
Saturday, June 29, 2024

Σοβαρά τραυματίες από ατύχημα με jet ski o πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων ν. Ηρακλείου και ο γιος του – Τι λέει ο Λιμενάρχης

Ημερομηνία:

Αγωνία για την κατάσταση της υγείας του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Νίκου Χαλκιαδάκη και του 25χρονου γιου του, μετά το σοβαρό ατύχημα που σημειώθηκε, χθες το απόγευμα, στον κόλπο της Σταλίδας.

O πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων ν. Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης και ο 25χρονος γιος του είχαν ατύχημα με jet ski χθες στις 19.30, στον κόλπο Σταλίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πατέρας και γιος επέβαιναν σε jet ski το οποίο προσέκρουσε στο σκάφος “Black Rose” με 90 επιβάτες.

Και οι  δύο άνδρες τραυματίστηκαν ενώ ο πατέρας έμεινε αναίσθητος ,στο νερό, για αρκετά λεπτά.

Άμεσα, μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Ο κ. Χαλκιαδάκης φέρει τραύμα στον πνευμοθώρακα και ο γιος του συντριπτικό κάταγμα στο μηριαίο οστό.

Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ ο Νίκος Χαλκιαδάκης, σε χειρουργική επέμβαση υπεβλήθη ο γιος του.

Όπως επισήμανε, στην ΕΡΤ Ηρακλείου, ο λιμενάρχης Ηρακλείου, Δημήτρης Σαϊτάκης το jet ski συγκρούστηκε με την πίσω πλευρά του πλοιαρίου. “Αν η γωνία ήταν λίγο διαφορετική, θα θρηνούσαμε θύματα από το σκάφος”, εξήγησε, τονίζοντας τον κίνδυνο βύθισης που θα υπήρχε.

Η προανάκριση συνεχίζεται και αυτό που προκύπτει είναι ότι υπήρξε κακός χειρισμός που “ίσως οφείλεται σε υπερβολική σιγουριά του χειριστή ξενοδόχου”. Το jet ski έπεσε με μεγάλη ταχύτητα στο σκάφος, αναφέρει ο λιμενάρχης, τονίζοντας πόσο προσεκτικοί, υπεύθυνοι και συνετοί πρέπει να είμαστε σε τέτοιες περιπτώσεις. “Δεν τηρήθηκαν οι κανόνες του πλου”, είπε ο κ.Σαϊτάκης βάσει των πρώτων καταθέσεων και στοιχείων.

Σε ό,τι αφορά τους ελέγχους, ο κ. Σαϊτάκης, τόνισε: “δεν έχουμε σταματήσει μεικτά κλιμάκια, από την 1η Ιουνίου κυρίως, από τη μία άκρη του νομού ως την άλλη”. Ίσως αύριο κιόλας μάλιστα εκδοθεί από το Λιμεναρχείο, λίστα με κανόνες ασφαλείας για λουόμενους και διαχειριστές μέσων θαλάσσιας αναψυχής.

cretalive.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ