16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

“Σοβαρή παγκόσμια απειλή”: Ρώσος νομοθέτης αποκαλύπτει παράνομη έρευνα για τον Έμπολα και την ευλογιά σε βιοεργαστήρια της Ουκρανίας που διευθύνονται από τις ΗΠΑ

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με τον νομοθέτη, οι πληροφορίες που ελήφθησαν υποδεικνύουν «επιθετικό καθορισμό στόχων που στηρίζει τη βάση αυτών των προγραμμάτων, τα οποία υλοποιούνται de facto από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ σε ουκρανικό έδαφος».

Οι ΗΠΑ ερεύνησαν τους ιούς Έμπολα και ευλογιάς στην Ουκρανία, λέει η Irina Yarovaya, Συμπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διερεύνηση των βιολογικών εργαστηρίων των ΗΠΑ στην Ουκρανία.

«Σήμερα, παρουσιάσαμε μια ανάλυση για τα παθογόνα για τα οποία οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται ιδιαίτερα στην Ουκρανία», είπε στους δημοσιογράφους την Παρασκευή. «Εκτός από τα παθογόνα που συνδέονται εδαφικά με την Ουκρανία, [τα εργαστήρια] ερεύνησαν ιούς και παθογόνα που βρίσκονται ενδημικά πολύ μακριά από την Ουκρανία, όπως ο Έμπολα και η ευλογιά».

Σύμφωνα με τον νομοθέτη, οι πληροφορίες που ελήφθησαν υποδεικνύουν «επιθετικό καθορισμό στόχων που στηρίζει τη βάση αυτών των προγραμμάτων, τα οποία υλοποιούνται de facto από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ σε ουκρανικό έδαφος».

«Δυστυχώς, είναι απαραίτητο να τονίσουμε ιδιαιτέρως ότι η προδοσία που διέπραξε το ουκρανικό καθεστώς εναντίον του λαού του άφησε ουσιαστικά τους Ουκρανούς πολίτες ανυπεράσπιστους μπροστά σε αυτούς τους χειρισμούς, τα πειράματα και τη λαθραία έρευνα που πραγματοποιούν οι ΗΠΑ στο ουκρανικό έδαφος». υπογράμμισε ο Yarovaya.

Σημείωσε ότι ο διευθυντής της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών (SVR) Σεργκέι Ναρίσκιν μίλησε ως κύριος εμπειρογνώμονας στη συνεδρίαση της επιτροπής της Παρασκευής.

«Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι ο διάλογος που είχαμε με τον επικεφαλής του SVR σήμερα, σε συνδυασμό με τις αποδείξεις που έλαβε η επιτροπή, επιβεβαιώνει πλήρως το δίκτυο βιολογικών πληροφοριών που δημιουργήθηκε από τις ΗΠΑ παγκοσμίως και την εφαρμογή ενεργητικής στρατιωτικής-βιολογικής εκμετάλλευσης του πλανήτη, και την Ουκρανία ειδικότερα. Αυτό ουσιαστικά αποτελεί σοβαρή παγκόσμια απειλή», προειδοποίησε ο Yarovaya.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, ο κύριος στόχος της Ρωσίας σήμερα είναι να εγγυηθεί την προστασία των εθνικών της συμφερόντων και την ασφάλεια του ρωσικού λαού.

«Ταυτόχρονα, όμως, [θα πρέπει] να παροτρύνει την παγκόσμια κοινότητα να ασχοληθεί σοβαρά με αυτή τη μυστική και επικίνδυνη στρατιωτική βιολογική δραστηριότητα, που εφαρμόζεται από τις ΗΠΑ. Προκειμένου να αναπτυχθούν ολοκληρωμένα μέτρα σχετικά με την κοινή, ισότιμη και αδιαίρετη ασφάλεια. Δεδομένης της διάκρισης μεταξύ ειρηνικής και μη ειρηνικής χρήσης της βακτηριολογικής έρευνας και της μελέτης τοξινών, πρέπει να είναι απολύτως διαφανής και ελεγχόμενη. Και απλά δεν πρέπει να υπάρχουν βακτηριολογικά όπλα στον κόσμο, αυτή είναι η κύρια θέση της Ρωσίας”, τόνισε ο Yarovaya.

tass.com

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ