21.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Σοκάρουν οι εικόνες μαρασμού ελαιοδέντρων στο Μεράμπελλο: “Πρώτη φορά βλέπω κάτι τέτοιο”

Ημερομηνία:

Ο πρώην δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, Γιώργος Μηλιαράς, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις καταστροφικές συνέπειες της ξηρασίας στην Κρήτη, παρουσιάζοντας ενδεικτικά εικόνες από ένα λιόφυτο στην περιοχή του Μεραμπέλλου όπου δεκάδες ελαιόδεντρα έχουν ξεραθεί ολοσχερώς.

Όπως αναφέρει ο κ. Μηλιαράς, το φαινόμενο της πλήρους αποξήρανσης των ελαιοδέντρων σε τόσο μεγάλη έκταση είναι πρωτόγνωρο για την περιοχή, παρά το γεγονός ότι ο ελαιώνας βρίσκεται κοντά στη θάλασσα όπου δημιουργείται μια σχετική υγρασία.

“Πόσο χρόνο θα χρειαστούν τα δέντρα αυτά για να συνέλθουν (αν συνέλθουν) και να μπουν ξανά στην παραγωγή;” αναρωτιέται ο κ. Μηλιαράς, εκφράζοντας φόβους ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη και πως τα δέντρα θα καταλήξουν στα τζάκια.

Οι δηλώσεις του κ. Μηλιαρά έρχονται να επιβεβαιώσουν τις ανησυχίες των παραγωγών και των επιστημόνων για τις επιπτώσεις της παρατεταμένης ξηρασίας στην αγροτική παραγωγή της Κρήτης.

Η ανάρτηση του κ. Μηλιαρά

“-Καλημέρα σε όλους μας!

Ναι αυτό είναι λιόφυτο ( κάπου στο Μεραμπέλλο) αρκετά κοντά στη θάλασσα όπου δημιουργείται και μια σχετική υγρασία .

Το φαινόμενο της πλήρους αποξήρανσης των δένδρων σε τέτοια έκταση το βλέπω πρώτη φορά . Το συναντάμε σε πολλές περιοχές ( πχ δείτε δεξιά – αριστερά του ΒΟΑΚ στο ύψος Χερσονήσου …) και αναρωτιέμαι πόσο χρόνο θα χρειαστούν τα δέντρα αυτά για να συνέλθουν ( αν συνέλθουν ) και να μπουν ξανά στην παραγωγή ! ( πιο πιθανή φαίνεται η πορεία τους προς το τζάκι …)”

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον...