22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Σοκαρισμένα τα παγκόσμια ΜΜΕ από τη συντριπτική νίκη του “ΟΧΙ” στην Ελλάδα

Ημερομηνία:

Πρώτο θέμα σε όλα τα μεγάλα ΜΜΕ διεθνώς είναι το σαφές προβάδισμα του ΝΑΙ στο ελληνικό δημοψήφισμα, όπως προέκυψε από την πρώτη επίσημη εκτίμηση αποτελεσμάτων από το υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με την οποία το OXI συγκεντρώνει ποσοστό 61% και το NAI ποσοστό 39,6%, με καταγεγραμμένο το 22.08% των ψηφοδελτίων στην επικράτεια.

Ειδικότερα, το προβάδισμα του ΟΧΙ στο ελληνικό δημοψήφισμα με ποσοστό 60% μεταδίδει ο Guardianστο κεντρικό του θέμα όπου μεταδίδει ζωντανά όλες τις εξελίξεις. Η βρετανική εφημερίδα επισημαίνει μάλιστα την πιθανότητα αύριο να έχουμε “δραματικές” κινήσεις στις αγορές, καθώς οι επενδυτές δεν περίμεναν τέτοια απόλυτη νίκη του ΟΧΙ.

“Τα πρώτα αποτελέσματα του κρίσιμου δημοψηφίσματος στην Ελλάδα δείχνουν ότι οι Έλληνες απέρριψαν τους όρους της συμφωνίας που τους προσέφεραν οι Ευρωπαίοι” γράφει στο κεντρικό του θέμα το BBC.

“Η Ευρώπη αναμένει το αποτέλεσμα του κρίσιμου δημοψηφίσματος” είναι ο τίτλος του κεντρικού θέματος του CNN, όπου το αμερικανικό δίκτυο επισημαίνει πως αυτό θα μπορούσε να καθορίσει το μέλλον της Ελλάδας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.”Οι Έλληνες καταψήφισαν τη λήψη επιπλέον μέτρων λιτότητας σε αντάλλαγμα με ένα νέο ευρωπαικό πακέτο διάσωσης, αυξάνοντας τις πιθανότητες η χώρα να πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ και η οικονομία της να πέσει στην άβυσσο ” γράφει το πρακτορείο Bloomberg.

“Οι Έλληνες απορρίπτουν τις μεταρρυθμίσεις. Πανηγυρισμοί στο στρατόπεδο του ΟΧΙ” γράφει η γερμανική εφημερίδα Die Welt, όπως και η  Bild που κάνει λόγο για επιτυχία του Αλέξη Τσίπρας με το σαφές προβάδισμα στο στρατόπεδο του ΟΧΙ.

“Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα δίνουν τη νίκη στο ΟΧΙ στην Ελλάδα. Ο Τσίπρας ελπίζει να φτάσει άμεσα σε συμφωνία με τους πιστωτές” γράφει η ισπανική El Mundo, ενώ η El Pais αναφέρεται σε καθαρή νίκη του ΟΧΙ.Το προβάδισμα του ΟΧΙ πρώτο θέμα και στα γαλλικά μέσα όπως οι εφημερίδες Le Figaro, Liberationκαι La Croix, με την τελευταία να κάνει λόγο για ένα κερδοφόρο στοίχημα του Αλέξη Τσίπρα.

“Ο Αλέξης Τσίπρας είναι έτοιμος να κερδίσει το στοίχημα που έβαλε. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που δόθηκαν στις 20:00, το δημοψήφισμα-έκπληξη που οργάνωσε σε λιγότερες από δέκα ημέρες ο Έλληνας Πρωθυπουργός, δίνει τη νίκη στο ΟΧΙ με πάνω από 60%” γράφει η La Croix.

news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δύο αυτοκτονίες το τελευταίο 24ωρο στην Κρήτη

Ένας 56χρονος στο Μπαλί Ρεθύμνου και ένας 84χρονος στην...

ΣΥΡΙΖΑ: Αναφορά Παππά περί συντονισμού των κομμάτων για τη μομφή πριν το δημοσίευμα – Διαψεύδουν ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά

«Βόμβα» πέταξε χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς όταν...

Κρήτη: Δύο άνθρωποι έβαλαν τέλος στη ζωή τους με διαφορά λίγων ωρών

Δύο τραγικά συμβάντα σημειώθηκαν στην Κρήτη με διαφορά λίγων...