Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Σοκ: Από 6,5 εκατομμύρια Ελληνες μόνον οι 500.000 έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση

Σε σύνολο 6,5 εκατομμυρίων φορολογουμένων, μέχρι στιγμής έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση μόνον οι 500.000. Η ανεργία, η αδυναμία ανταπόκρισης στα εκκαθαριστικά σημειώματα, η γραφειοκρατία και η προσδοκία για παράταση είναι οι βασικοί λόγοι.Καθώς πλέον το ζήτημα της παράτασης ξεκαθάρισε χθες με τις καταληκτικές προθεσμίες υποβολής να επεκτείνονται σταδιακά (ανάλογα το ΑΦΜ) από τις 22 Ιουλίου έως και τις 30 Αυγούστου οι φορολογούμενοι έχουν πλέον να διευθετήσουν μόνον εκκρεμότητες σχετικές με τα δικαιολογητικά που θα υποβάλλουν και συγκεκριμένα με τις βεβαιώσεις αποδοχών και τις βεβαιώσεις τόκων.
Τα στοιχεία για τόκους που ξεπερνούν τα 250 ευρώ θα συμπληρωθούν αυτόματα στο Ε1 και ήδη η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων φορτώνει τα δεδομένα που έχει λάβει από τις τράπεζες.

Τις βεβαιώσεις αποδοχών οι φορολογούμενοι θα μπορούν να τις λαμβάνουν και από τα ΚΕΠ. Ειδικότερα, η εκτύπωση βεβαίωσης αποδοχών συντάξεων ΙΚΑ – ETAM και πρώην ΤΑΠΟΤΕ έτους 2012 μπορεί να διεκπεραιώνεται και μέσω των ΚΕΠ, παράλληλα με τη διεκπεραίωσή της από τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ, μέσω αντίστοιχης ηλεκτρονικής εφαρμογής, κατόπιν διασύνδεσης με το πληροφοριακό σύστημα των ΚΕΠ «ΕKEP – ΕΡΜΗΣ».
Η διεκπεραίωση της διαδικασίας στα ΚΕΠ θα γίνεται με την αυτοπρόσωπη παρουσία των συνταξιούχων ή μέσω εξουσιοδοτημένου αντιπροσώπου.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι:

– Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο σε ισχύ (για αλλοδαπούς)-πρωτότυπα ή νομίμως επικυρωμένα αντίγραφα.

– Ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων οποιουδήποτε τριμήνου στο οποίο να αναφέρεται και ο ΑΜΚΑ.

– ΑΦΜ που μπορεί να προκύπτει από εκκαθαριστικό σημείωμα εφορίας ή βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ από την αρμόδια Δ.Ο.Υ ή να δηλώνεται προφορικά
Πηγή: iefimerida.gr

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Αμετανόητη η Βίκυ Φλέσσα για τη δήλωση για τα Τέμπη, παρά τη θύελλα αντιδράσεων: Με αγάπη τα είπα

Επιμένει στην άποψη που διατύπωσε για το δυστύχημα των Τεμπών η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ Βίκυ…

4 hours ago

Έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας στη Γάζα: Νέος ομαδικός τάφος βρέθηκε στο νοσοκομείο Αλ Σίφα – 520 σοροί συνολικά σε 7 σημεία

Παλαιστινιακές ιατρικές ομάδες δήλωσαν ότι ανακάλυψαν έναν τρίτο ομαδικό τάφο μέσα στο ιατρικό συγκρότημα του Νοσοκομείου…

4 hours ago

Τριγμοί στην ισπανική κυβέρνηση λόγω… Ισραήλ – Δοκιμάζεται ο συνασπισμός κομμάτων

Η ισπανική κυβέρνηση κράτησε αποστάσεις από τις επιστολές που έγραψε ένας υπουργός αριστερού κόμματος που…

4 hours ago

Ιδρύθηκε η ΔΕΥΑ Αποκορώνου: “Η διαχείριση του νερού αποτελεί σήμερα το πρωταρχικό θέμα”

Με ανακοίνωση του ο Δήμος Αποκορώνου γνωστοποίηση την ίδρυση ΔΕΥΑ Αποκορώνου: Με την δημοσίευσης της…

4 hours ago

Στα Χανιά η Ηρώ Διώτη – Συνάντηση με τοπικά στελέχη και εκπροσώπους σωματείων και φορεών | Φωτός

Τα Χανιά επισκέφθηκε η υποψήφια βουλεύτρια της ενωτικής πρωτοβουλίας Μέρα 25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά…

5 hours ago

4 ημέρες θα γλεντά στο Σκινέ ο Κασσελάκης τον γάμο του με τον Τάιλερ | Το προσκλητήριο του γάμου

Στη δημοσιότητα δόθηκε το προσκλητήριο για τον γάμο του Στέφανου Κασσελάκη και του Τάιλερ Μακμπέθ το καλοκαίρι…

6 hours ago

This website uses cookies.