16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Σοκ στη Βρετανία: Νιγηριανός γερουσιαστής και πρωην Αντιπρόεδρος μετέφερε 15χρονο στο Λονδίνο για να του αφαιρέσουν τα όργανα – Τι υποστηρίζει ο γερουσιαστής

Ημερομηνία:

Σοκ έχει προκαλέσει στη Βρετανία η υπόθεση με την μεταφορά ενός 15χρονου που μεταφέρθηκε από τη Νιγηρία στη Βρετανία για αφαίρεση οργάνων.

Τη μεταφορά είχε οργανώσει ένας Νιγηριανός γερουσιαστής και η σύζυγός του με τον άνδρα να έχει διατελέσει και αντιπρόεδρος της Γερουσίας.

Η υπόθεση ξεσκεπάστηκε χάρις σε έναν γιατρό ο οποίος αρνήθηκε να προχωρήσει σε διαδικασία αφαίρεσης νεφρού από έναν νεαρό άνδρα ο οποίος μετέβη στο Λονδίνο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, πίσω από τη μεταφορά του 15χρονου στο Λονδίνου από το Λάγος φέρεται να βρίσκεται ο πρώην αντιπρόεδρος της Νιγηρίας και η σύζυγός του, μιας και η κόρη τους πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια.

Την ίδια στιγμή ο γιατρός κρίθηκε ύποπτος σχετικά με το εάν το θύμα γνώριζε ότι θα γινόταν δότης αλλά και εάν η ηλικία που αναγραφόταν στο διαβατήριό του ήταν αληθινή.

Ο 60χρονος Ike Ekweremadu και η 55χρονη σύζυγός του κατηγορούνται ότι μετέφεραν τον άστεγο νεαρό στη Μεγάλη Βρετανία προκειμένου να μεταμοσχεύσουν τα όργανά του στην κόρη τους που πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια.

Σύμφωνα με το δικαστήριο στον 15χρονο δόθηκε το διαβατήριο ενός 41χρονου άνδρα προκειμένου να ταξιδέψει στη Γηραιά Αλβιόνα.

Ο νεαρός, όπως ανέφερε το δικαστήριο δεν γνώριζε ότι θα βρισκόταν στη Βρετανία για να δωρίσει το νεφρό του. Έγινε γνώστης της κατάστασης όταν έκλεισε ραντεβού σε νοσοκομείο του Λονδίνου.

Μια άλλη αναφορά πάντως αναφέρει ότι ο Γερουσιαστής, έχοντας βρει έναν πρόθυμο δωρητή έκανε σχετικές προετοιμασίες και μάλιστα είχε ενημερώσει και τη βρετανική Ύπατη Αρμοστεία εξηγώντας την κατάσταση.

«Ο δότης ταξίδεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο με την ασθενή (την κόρη του Ekweremadu) αλλά το όργανο δεν ταίριαζε. Μη θέλοντας να επιστρέψει στη Νιγηρία, ο δότης πήγε να αναφέρει ότι διακινήθηκε στο Λονδίνο για πιθανή συλλογή οργάνων, πιστεύοντας ότι το ίδιο θα του εξασφάλιζε άσυλο», εξήγησε ο Ikem Okuhu, δημοσιογράφος και ειδικός στις δημόσιες σχέσεις.

Με πληροφορίες από topontiki.gr

 

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...