14.8 C
Chania
Τετάρτη, 22 Απριλίου, 2026

Σοκ στον Βόλο: Ποινική δίωξη για ομαδικό βιασμό φοιτήτριας – Ποιοι είναι οι κατηγορούμενοι

Ημερομηνία:

Ποινική δίωξη για ομαδικό βιασμό άσκησε ο εισαγγελέας του Βόλου σε δύο νεαρούς άνδρες 22 και 24 ετών από τη Λάρισα, μετά την καταγγελία που έκανε στα κοινωνικά δίκτυα μία 20χρονη κοπέλα.

Ειδικότερα, το καλοκαίρι η νεαρή δήλωσε στο προσωπικό της προφίλ στο facebook πως έπεσε θύμα βιασμού από δύο άνδρες σε έρημη τοποθεσία στον Βόλο, προσθέτοντας ακόμα μία φρικιαστική ιστορία στο ελληνικό meToo. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου την κάλεσε για να καταθέσει τα όσα έγιναν. Σύμφωνα με τα όσα είπε η 20χρονη είχε βγει για διασκέδασε με μία φίλη της και δύο αγόρια. Όταν η φίλη αποχώρησε για το σπίτι της, εκείνη δέχθηκε να τη μεταφέρουν στο σπίτι οι δύο νεαροί άνδρες. Όμως, τη μετέφεραν σε ερημική τοποθεσία και τη βίασαν.

Στην απολογία τους οι δύο νεαροί ανέφεραν ότι γνώρισαν τις κοπέλες μέσω Ιnstagram και κανόνισαν ραντεβού στον Βόλο. Το πρώτο ραντεβού πήγε καλά κι έτσι κανόνισαν να ξαναβρεθούν. Μετά το δεύτερο ραντεβού η μία από τις δύο κοπέλες (η καταγγέλλουσα) επιβιβάστηκε στο ΙΧ όχημά τους και οδηγήθηκαν όλοι μαζί σε ερημικό μέρος για να παίξουν “Θάρρος ή Αλήθεια”. Επειδή εκείνη έχασε στη επιλογή “θάρρος” έπρεπε να βγάλει τη μπλούζα της. Ύστερα -όπως ισχυρίζονται οι νεαροί- η κοπέλα συνευρέθηκε συναινετικά ερωτικά αρχικά με τον έναν άνδρα στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και ύστερα με τον δεύτερο έξω από το όχημα.

Και οι δύο παραδέχονται οτι συνευρέθηκαν ερωτικά μαζί της, αλλά μόνο με τη συναίνεσή της. Ως επιχείρημα μάλιστα προσέφεραν στην ανάκριση μηνύματα της 20χρονης αμέσως μετά το καταγγελλόμενο συμβάν, με τα οποία η νεαρή δείχνει ότι πέρασε όμορφα, ενώ η επικοινωνία συνεχίστηκε.

Στους δύο νεαρούς ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό από κοινού και αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της μη εξόδου από τη χώρα.

Thenewspaper.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων: Καταγγελία για άνοιγμα καταστημάτων όλες τις Κυριακές

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων καταγγέλλει την απόφαση του Δημάρχου για άνοιγμα καταστημάτων όλες τις Κυριακές Μάιο-Οκτώβριο σε πέντε περιοχές των Χανίων.

Ενιαίος Φοιτητικός Σύλλογος Πολυτεχνείου Κρήτης: Καταγγελία για συνδικαλιστική δίωξη φοιτητών και κινητοποίηση την Πέμπτη κατά την απολογία

Ο Ενιαίος Φοιτητικός Σύλλογος Πολυτεχνείου Κρήτης καταγγέλλει πειθαρχική δίωξη τεσσάρων φοιτητών ΗΜΜΥ από τον καθηγητή Γυφτάκη και τον κοσμήτορα Καρυστινό για συνδικαλιστική δράση.

Ο ιταλικός Άρειος Πάγος ακυρώνει την απαγόρευση Ντράγκι για Δίστομο και γερμανικές αποζημιώσεις

Ο ιταλικός Άρειος Πάγος ακύρωσε με απόφασή του την απαγόρευση Ντράγκι, επιτρέποντας στους Διστομίτες να προχωρήσουν στην εκτέλεση της απόφασης για γερμανικές αποζημιώσεις.

Σωματείο Επισιτισμού Χανίων: Κάλεσμα σε απεργία την Πρωτομαγιά 2026

Το Σωματείο Επισιτισμού Χανίων καλεί σε απεργία Πρωτομαγιάς 2026 με κεντρικό σύνθημα «Λεφτά για μισθούς, όχι για πολέμους». Γενική συνέλευση στις 29 Απριλίου.