29.8 C
Chania
Saturday, October 5, 2024

Σοκ στο Ηράκλειο: Στην εντατική πέντε άνθρωποι – Μπαργούμαν τους κέρασε καυστικό υγρό αντί για τσικουδιά σε μπαρ ξενοδοχείου

Ημερομηνία:

Ένα αδιανόητο περιστατικό κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν, τα ξημερώματα του Σαββάτου, οι γιατροί των δύο νοσοκομείων στο Ηράκλειο καθώς και τα πληρώματα του ΕΚΑΒ. Ειδοποιήθηκαν να παραλάβουν έξι άτομα, τα οποία είχαν καταναλώσει κάποιου είδους καυστικό υγρό αντί για αλκοόλ, σε μπαρ ξενοδοχείου στις Γούβες του δήμου Χερσονήσου, όπου διασκέδαζαν.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η παρέα των τουριστών διασκέδαζε στο μπαρ γνωστού ξενοδοχείου στις Γούβες μαζί με εργαζόμενους της επιχείρησης. Η 29χρονη μπαργούμαν, θέλοντας να κεράσει την παρέα των δύο Άγγλων, 69 και 67 ετών, ενός Γερμανού 35 ετών και δύο ακόμα ατόμων που εργάζονταν στο ξενοδοχείο, 45 και 38 ετών, του σέρβιρε σε σφηνάκια ένα υγρό που βρήκε σε γυάλινο μπουκάλι στο ψυγείο, νομίζοντας ότι επρόκειτο για τσικουδιά. Μάλιστα, σέρβιρε σε ένα ποτήρι και για τον εαυτό της.

Πολύ σύντομα, μόλις κατανάλωσαν το περιεχόμενο του ποτηριού, οι πέντε άντρες παρουσίασαν τα πρώτα συμπτώματα, ενώ η μπαργουμαν δεν είχε προλάβει να καταναλώσει το δικό της ποτό. Πολύ γρήγορα παρουσίασαν συμπτώματα δηλητηρίασης και κλήθηκε το ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με το διοικητή του ΠΑΓΝΗ, που εφημέρευε τα ξημερώματα, Γιώργο Χαλκιαδάκη, τέσσερα από τα άτομα αυτά εισήχθησαν στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και ένα στη μονάδα του Βενιζελείου με οίδημα στο λάρυγγα, ενώ το 6ο άτομο, η 29χρονη μπαργούμαν, δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί.

Νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις δύο μονάδες εντατικής θεραπείας και η αναπνοή τους υποστηρίζεται μηχανικά, ενώ είναι άξιο αναφοράς ότι στάθηκαν τυχεροί που βρέθηκαν τόσα άδεια κρεβάτια στις μονάδες των δύο νοσοκομείων. Μόλις σταθεροποιηθεί η κατάστασή τους, η οποία κρίνεται ως σοβαρή, θα γίνουν οι απαιτούμενες εξετάσεις για να εντοπιστούν πιθανές βλάβες και σε άλλα όργανα.

Αστυνομικοί του Α.Τ. Χερσονήσου συνέλαβαν το διευθυντή του ξενοδοχείου ενώ σχηματίζεται δικογραφία και για την 29χρονη μπαργουμαν καθώς και για τον 38χρονο εργαζόμενο, ενώ κατασχέθηκε το επίμαχο υγρό προκειμένου να ελεγχθεί από το Γενικό Χημείο του Κράτους.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ