30.8 C
Chania
Monday, July 8, 2024

Σοκ: Στο 7% η ύφεση το 2012! Αναθεωρήθηκαν οι εκτιμήσεις από την ΕΛΣΤΑΤ

Ημερομηνία:

Μετά από τη… μικρή ψυχρολουσία της αναθεώρησης των προβλέψεων για την ύφεση του 2013 (στο 3,9% αντί 3,7%), που πάντως υπολογίζεται κάτω από τις αρχικές εκτιμήσεις, ήρθε η «σφαλιάρα» της ΕΛΣΤΑΤ για την ύφεση του 2012, που τελικά δεν ήταν 6,4% αλλά 7%!!! Ανατρέχοντας κανείς στα επιμέρους στοιχεία, διαπιστώνει ότι το μεγαλύτερο μέρος της αναπροσαρμογής οφείλεται στην αναθεώρηση των εκτιμήσεων για τη παραγωγή του εθνικού προϊόντος, καθώς ενώ τον περασμένο Οκτώβριο είχε υπολογιστεί μείωση του κατά 6,2%, τα νέα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι η μείωση έφτασε στο 7%!

Μέρος της αναθεώρησης οφείλεται όμως και στην τελική καταναλωτική δαπάνη, τόσο των νοικοκυριών όσο και της Γενικής Κυβέρνησης, δηλαδή του Κράτους και των φορέων του Δημοσίου. Ειδικότερα, ενώ υπολογιζόταν ότι τα νοικοκυριά είχαν μειώσει τις δαπάνες τους κατά 9,1%, η μείωση έφτασε τελικά στο 9,3%, ενώ όσον αφορά στη δαπάνη των φορέων του Δημοσίου, μειώθηκε κατά 6,9% και όχι κατά 4,2% όπως αρχικά εκτιμούσε η ΕΛΣΤΑΤ!

iefimerida.gr-Γιώργος Παππούς

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σπιτικές προτάσεις

Τονοσαλάτα (2) 2 κουτιά τόνο, μια φλυτζάνα βραστή πατάτα κομμένη...

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι 101 αθλητές και αθλήτριες που θα πάνε στο Παρίσι

Με την πρόκριση της εθνικής ομάδας μπάσκετ, συμπληρώθηκε και το παζλ...