17.8 C
Chania
Monday, December 23, 2024

Σουβλάκι Χανιώτισσας από το Βατόλακκο σαρώνει στο Λονδίνο | Φωτός

Ημερομηνία:

Είναι από τον Βατόλακκο Χανίων, το 1997 εγκαταστάθηκε στην Αγγλία για να σπουδάσει και σύμφωνα με δηλώσεις της, το Souvlaki Street, δεν ήταν ποτέ στα σχέδια της.

Παρ’ όλα αυτά, η Εύη Περουλάκη, με παρότρυνση του Άγγλου συντρόφου της κατάφερε να προκαλέσει ουρές έξω από τον κινητό πάγκο της στα κεντρικά του Λονδίνου, με τον κόσμο να περιμένει να γευτεί ένα αυθεντικό ελληνικό παραδοσιακό σουβλάκι και με την ίδια να δυσκολεύεται ακόμα να πιστέψει την τεράστια αυτή ανταπόκριση.

"Σαρώνει" στο Λονδίνο το souvlaki μιας Κρητικιάς!
"Σαρώνει" στο Λονδίνο το souvlaki μιας Κρητικιάς!

Όπως η ίδια αναφέρει, η αναπάντεχη αυτή επιτυχία, κρύβεται πίσω από τα φρέσκα και μοναδικά -από άποψη ποιότητας- υλικά που παράγει η Κρήτη, όπως το ελαιόλαδο και η ρίγανη.

"Σαρώνει" στο Λονδίνο το souvlaki μιας Κρητικιάς!

Πώς ήρθε η ιδέα

Εμπνευστής της ιδέας αυτής ήταν ο σύντροφό της, ο οποίος ξετρελάθηκε με ένα αντίστοιχο σουβλάκι που είχε δοκιμάσει στα Χανιά, αναρωτιόντας πως σε μία χώρα που ζουν τόσοι πολλοί Έλληνες, υπάρχαν ελάχιστα εστιατόρια που μπορεί κάποιος να γευτεί ένα αυθεντικό ελληνικό σουβλάκι.

Μια μέρα λοιπόν η Εύη, μεταξύ σοβαρού και αστείου, έκανε την εμφάνιση της στην τοπική αγορά και με ένα «μαγγαλάκι» μιας χρήσης και υλικά για 40 σουβλάκια (τυλιχτές πίτες) από ελληνικά προϊόντα, κατάφερε μέσα σε μια ώρα να τα κάνει ανάρπαστα.

Τρία χρόνια μετά, το Souvlaki Street έχει γίνει θεσμός για πολλούς στα κεντρικά σημεία του Λονδίνου όπως το City , το Shoreditch, τη Victoria, τη Canary Wharf και στο νότιο και ανατολικό Λονδίνο.

«Η ανταπόκριση του κόσμου μεγάλη. Από την αρχή είχαμε μεγάλη ανταπόκριση από Άγγλους και Έλληνες. Όταν ξεκινήσαμε το 2014 ήμασταν από τα πρώτα κινητά σουβλατζίδικα στο Λονδίνο και πολύς κόσμος δεν γνώριζε τι ήταν το σουβλάκι. Υπήρχανε φυσικά οι ξένοι που είχανε πάει στην Ελλάδα και το είχαν γευτεί και ενθουσιάζονταν οπότε μας έβλεπαν και ερχόντουσαν να φάνε. Αλλά υπήρχανε και πολλοί που δεν το ήξεραν και τους τράβαγε είτε η μυρωδιά είτε η περιέργεια για την μεγάλη ουρά. Έχουμε πάρα πολλούς πιστούς πελάτες τώρα πια που τους ξέρουμε χρονιά και με το μικρό τους όνομα. Θέλω να πιστεύω ότι ‘εκπαιδεύσαμε’ πολύ κόσμο να γνωρίσει και να αγαπήσει το σουβλάκι», δηλώνει η ίδια σε συνέντευξή της.

Και όσον αφορά το κόστος, η ίδια δηλώνει:

«Πουλάμε αρκετά έτσι ώστε να καλύπτουμε τα υψηλά έξοδα του πάγκου (τα υλικά μας είναι Α ποιότητας και τα περισσότερα έρχονται από Ελλάδα, ενοίκιο και μισθούς Λονδίνου κτλ) και να έχουμε και εμείς εάν καλό βιοτικό επίπεδο. Τα σουβλάκια ξεκινάνε από £5».

"Σαρώνει" στο Λονδίνο το souvlaki μιας Κρητικιάς!
"Σαρώνει" στο Λονδίνο το souvlaki μιας Κρητικιάς!
"Σαρώνει" στο Λονδίνο το souvlaki μιας Κρητικιάς!
"Σαρώνει" στο Λονδίνο το souvlaki μιας Κρητικιάς!
"Σαρώνει" στο Λονδίνο το souvlaki μιας Κρητικιάς!
"Σαρώνει" στο Λονδίνο το souvlaki μιας Κρητικιάς!
"Σαρώνει" στο Λονδίνο το souvlaki μιας Κρητικιάς!
"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ