18.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Σουηδία και Φινλανδία ανακοινώνουν τον Μάιο την πρόθεση ένταξης στο ΝΑΤΟ

Ημερομηνία:

Σουηδία και Φινλανδία σκοπεύουν να εκφράσουν από κοινού τον Μάιο την πρόθεσή τους να καταστούν πλήρη μέλη του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τον Τύπο στις δύο σκανδιναβικές χώρες.

Επικαλούμενες καλά πληροφορημένες πηγές, οι εφημερίδες Iltalehti της Φινλανδίας και Expressen της Σουηδίας τονίζουν ότι σε τρεις εβδομάδες Ελσίνκι και Στοκχόλμη θα δηλώσουν δημοσίως ότι επιθυμούν να εγκαταλείψουν τη διεθνή αμυντική ουδετερότητα και να ενταχθούν στο Βορειοατλαντικό Σύμφωνο.

Συγκεκριμένα οι ηγέτες των δύο χωρών θα συναντηθούν στις 16 Μαΐου, και στη συνέχεια θα ανακοινώσουν την πρόθεσή τους για ένταξη στη συμμαχία, ανέφερε η εφημερίδα Iltalehti.

Η Μόσχα έχει απειλήσει με απροσδιόριστες συνέπειες τη Σουηδία και τη Φινλανδία εάν ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ