31.8 C
Chania
Monday, July 1, 2024

«Σοφία Βέμπο – φωνές και μνήμες» στη Γεωργική Σχολή Μεσσαράς

Ημερομηνία:

Το Πολιτιστικό Σωματείο «Φίλιος Φθόγγος» παρουσιάζει την παράσταση «Σοφία Βέμπο – φωνές και μνήμες» σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης.

Πρόκειται για μια συναυλία-θεατρική αφήγηση αφιερωμένη στη ζωή και στα τραγούδια της μεγάλης Ελληνίδας καλλιτέχνιδας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Γεωργική Σχολή Μεσσαράς τη Δευτέρα 1η Ιουλίου 2024 με ώρα έναρξης 21:00. Θα προηγηθεί θεματικό παιδικό κυνήγι θησαυρού στις 19:30. Είσοδος ελεύθερη.

Συντελεστές της παράστασης

Συναυλία: Ωδείο Κονσέρτο
Θεατρική αφήγηση: Αικατερίνη Βρέντζου
Συγγραφή θεατρικού μονολόγου: Γωγώ Αμοιρίδου
Σκηνοθεσία θεατρικού μονολόγου: Γιάννης Πανταγιάς
Σκηνοθεσία μουσικής παράστασης: Μαρία Βασιλάκη

Η Βέμπο για την Βέμπο

«Κάποτε με έλεγαν Μπέμπου. Κάποτε, ήμουν η κόρη του Θανάση του Μπέμπου. Έπειτα έγινα Βέμπο. Ίσως έφταιγαν εκείνα τα δύο «μπ» στη σειρά –δύσκολο, πολύ δύσκολο να τα προφέρεις–. Αλλά αυτό ήταν κάποτε… […]

Εκείνα τα χρόνια, ό,τι είχε κανείς, το ’δινε υπέρ της πατρίδος. Μια φωνή είχε όλη κι όλη, ε, αυτήν προσέφερε υπέρ του εθνικού αγώνος. […]

[…] … τη βαφτίσανε τραγουδίστρια της Νίκης.»

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ